Σάββατο 8 Ιούνη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Μυστικό» το πόρισμα εσωτερικού ελέγχου της ΜΑΡΦΙΝ

To -άγνωστο ακόμα- πόρισμα εσωτερικού ελέγχου της Τράπεζας ΜΑΡΦΙΝ βρέθηκε χτες, στο επίκεντρο της δίκης των τεσσάρων στελεχών της που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκληματικές βλάβες για το θάνατο των 3 εργαζομένων κατά τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της τράπεζας στη Σταδίου το Μάη του 2010.

Ενας από τους συνηγόρους υπεράσπισής τους, είπε στο δικαστήριο ότι ζήτησε, γιατί έχει έννομο συμφέρον, το πόρισμα. Η Τράπεζα (νυν Τράπεζα Πειραιώς), δήλωσε άγνοια, όπως είπε χαρακτηριστικά και τον παρέπεμψε στην προηγούμενη διοίκηση της Cyprus Popular Bank, όπως μετονομάστηκε η Marfin. Στη συνέχεια τού είπαν ότι το πόρισμα είναι άκρως απόρρητο και μπορεί να λάβει γνώση του περιεχομένου μόνο με ασφαλιστικά μέτρα. Μάλιστα, ο συνάδελφός του δικηγόρος που εκπροσωπούσε την Τράπεζα, του απάντησε ότι «αν χρησιμοποιήσετε το πόρισμα θα προβούμε σε μηνύσεις»...

Τέλος, αίσθηση προκάλεσαν στο ακροατήριο τα όσα είπε συνήγορος υπεράσπισης κατηγορουμένου, ότι η οικογένεια της Παρασκευής Ζούλια, μιας εκ των τριών εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους κατά τον εμπρησμό τη μέρα της απεργίας και της προβοκατόρικης δολοφονικής δράσης κουκουλοφόρων, έστειλε ευχαριστήρια επιστολή στη διοίκηση της τράπεζας ΜΑΡΦΙΝ. Ο αδελφός της νεκρής, Μιχάλης Ζούλιας, που κατέθετε αναρωτήθηκε: «Να την ευχαριστήσουμε για ποιο λόγο; Γι' αυτά που πάθαμε;»!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ