Παρασκευή 7 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών

-- Το Παράρτημα ΛΑΜΙΑΣ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση, στις 9 Ιούνη, στο ΚΟΥΡΝΟΒΟ, ώρα 11 π.μ., για να τιμηθεί η μνήμη των 106 Ελλήνων πατριωτών, που εκτελέστηκαν από τα ιταλικά φασιστικά στρατεύματα κατοχής στις 6-6-1943.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του μνημείου, που βρίσκεται πριν από το χωριό Αγ. Στέφανος Δομοκού και θα μιλήσει ο Γραμματέας Περιοχής Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ σ. Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 17 εκτελεσμένους από τους Γερμανούς ναζί στα ΑΜΠΕΛΙΑ Ομβριακής στις 9 Απρίλη 1944.

-- Διήμερο εκδηλώσεων μνήμης και τιμής για τους εκτελεσμένους αγωνιστές στη θέση «Καζανάκι», στη Νέα Ιωνία, οργανώνουν το παράρτημα Βόλου - Νέας Ιωνίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, η Τομεακή Οργάνωση Βόλου του ΚΚΕ και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Βόλου της ΚΝΕ.

Αύριο Σάββατο, 8 Ιούνη, θα πραγματοποιηθεί πορεία - ιστορικός περίπατος, που θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ. από την Πλατεία της ΕΠΟΝ, (Λεωφόρος Ειρήνης - Γέφυρα) και, περνώντας από ιστορικά σημεία της πόλης, θα καταλήξει στο παλιό Νεκροταφείο, όπου είναι θαμμένοι, σε ομαδικούς τάφους, οι εκτελεσμένοι στο Καζανάκι.

Μεθαύριο Κυριακή, 9 Ιούνη, στις 11 π.μ., θα γίνει εκδήλωση στο χώρο των εκτελέσεων, στη θέση «Καζανάκι».

Για τη μετάβαση στο χώρο της εκδήλωσης, θα διατεθεί λεωφορείο, με εκκίνηση, στις 10 π.μ., από το Δημαρχείο του Βόλου και ενδιάμεση στάση στην είσοδο του παλιού Νεκροταφείου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ