Πέμπτη 6 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ
Ρύθμιση που διασφαλίζει τις τράπεζες

Κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των τραπεζών είναι προωθούμενη ρύθμιση τμηματικής διευκόλυνσης για τα τραπεζικά δάνεια των λαϊκών νοικοκυριών. Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη αφορά μόνο στα εξυπηρετούμενα δάνεια και μόνο αυτά, για τα οποία οι τράπεζες έχουν «δεμένο το γάιδαρο» με υποθήκες, έχουν δηλαδή πρόσθετα εχέγγυα, να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

Καταθέτοντας κατά τη χτεσινή ακρόαση φορέων για το νομοσχέδιο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ Δ. Κουμπούρης μεταξύ άλλων τόνισε:

«Το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση, και που διαφωνούμε κάθετα, όπως και τα προηγούμενα, διασφαλίζει τις τράπεζες. Διασφαλίζει τους τραπεζίτες και φυσικά φέρνει σε μεγαλύτερη ακόμη επισφάλεια αυτούς που πραγματικά χρωστούν. Από όσα στοιχεία μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε και από όσα συγκεντρώνουμε από τους συνταξιούχους και από την καθημερινή επαφή που έχουμε μαζί τους και μέσα από τους αγώνες, η εκτίμησή μας είναι ότι μόνο ελάχιστοι συνταξιούχοι θα μπορούν να ανταποκριθούν το επόμενο διάστημα και να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. Εκείνο που εκτιμάμε δεν είναι ότι οι κυβερνήσεις με την πολιτική τους μας πήραν πίσω τις συντάξεις μας, η εκτίμησή μας είναι ότι θα μας πάρουν και τα σπίτια μας και είμαστε κάθετα αντίθετοι με αυτό το νομοσχέδιο».

Τα «ήξεις αφήξεις» και οι παλινωδίες γύρω από τα χρέη στις τράπεζες και τους πλειστηριασμούς ακόμη και για την πρώτη κατοικία είχαν και συνέχεια με την κατάθεση που έδωσε στη Βουλή ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών Χ. Γκόρτσος. Δήλωσε ότι δεν υπάρχει πίεση από τις τράπεζες για την αναστολή του παγώματος των πλειστηριασμών, γιατί «οι τράπεζες δεν θέλουν να μαζέψουν σπίτια και αυτοκίνητα». Καταθέτοντας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή που εξετάζει το νομοσχέδιο για τους δανειολήπτες, ισχυρίστηκε ότι το θέμα, «άνοιξε και έκλεισε από τον υπουργό» και ότι ο ίδιος δεν παίρνει καμιά θέση...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις ενάντια στις εξώσεις από πρώτη κατοικία(2022-12-06 00:00:00.0)
Με συνοπτικές διαδικασίες τα νέα «δώρα» στις τράπεζες(2019-12-12 00:00:00.0)
«Φρέσκα» πακέτα στήριξης των τραπεζών και κλιμάκωση των πλειστηριασμών(2019-08-14 00:00:00.0)
«Κώδικας» σε βάρος των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών(2016-08-04 00:00:00.0)
Ρυθμίσεις διασφάλισης των τραπεζών(2005-01-27 00:00:00.0)
Εντατικοποιούν τους πλειστηριασμούς(2001-05-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ