Πέμπτη 6 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα επικοινωνιακά σόου...

Αλλο ένα επικοινωνιακό σόου έστησε χτες το υπουργείο Εργασίας μαζί μάλιστα με την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, για να υποσχεθούν, για πολλοστή φορά, ότι θα αντιμετωπίσουν την «παραβατικότητα στην αγορά εργασίας»! Και μόνο η αναφορά από τους αρμόδιους υπουργούς περί «παραβατικότητας» γενικά, όταν πρόκειται για καραμπινάτη εισφοροδιαφυγή των καπιταλιστών που παρακρατούν τις εισφορές των εργαζομένων για την Ασφάλιση, στερώντας τους το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη σύνταξη και ληστεύοντας τους πόρους των Ταμείων, δείχνουν ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να συσκοτίσει το ζήτημα της εισφοροδιαφυγής και όχι να το αντιμετωπίσει. Αλλωστε, πολύ περισσότερο από τις ιδεολογικές παγαποντιές, μιλάνε τα ίδια τα γεγονότα.

Καταγράφουμε ενδεικτικά:

Μόλις προχτές, το ΠΑΜΕ κατήγγειλε ότι δύο μήνες μετά τη δολοφονική επίθεση σε βάρος των μεταναστών εργατών γης από τους φραουλάδες στη Μανωλάδα, οι εργάτες παραμένουν απλήρωτοι. Μπροστά στα μάτια της κυβέρνησης, που παραβιάζεται όχι μόνο κάθε έννοια εργασιακής νομιμότητας, αλλά και της στοιχειώδους ανθρωπιάς, αυτή κωφεύει προκλητικά, κλείνει τα μάτια και δεν κουνάει ούτε το μικρό της δάκτυλο.

Η κυβέρνηση επικαλείται τη συνεργασία του ΣΕΠΕ με την οικονομική αστυνομία. Λόγια και μόνο λόγια. Την ίδια στιγμή, προωθείται η μείωση των δομών της Επιθεώρησης Εργασίας, αντί να ενισχύονται οι δομές, η πολιτική ηγεσία μεθοδεύει το κλείσιμο 9 περιφερειακών δομών της Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης (μεταξύ αυτών και στον Πύργο - Ηλείας) ολοκληρώνοντας την υποβάθμιση του Ελεγκτικού Μηχανισμού. (Καταγγελία Γενικής Συνέλευσης Τεχνικών και Υγειονομικών Επιθεωρητών Εργασίας 26/4/2013).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ