Πέμπτη 6 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Αντιδρούν στα σχέδια για απαγόρευση διαδηλώσεων

Εντείνονται οι αντιδράσεις εργαζομένων, Συνδικάτων και Ομοσπονδιών, ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να προχωρήσει στην απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Σε προχτεσινή σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου και στην οποία συμμετείχαν τα ΔΣ Ομοσπονδιών, Σωματείων, Ενώσεων και Ενώσεων Συνταξιούχων στον κλάδου του Τύπου, του Χάρτου και των ΜΜΕ, εγκρίθηκε ανακοίνωση - καταγγελία για το θέμα, όπου ανάμεσα στα άλλα υπογραμμίζεται: «Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της Κυβέρνησης να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Η τρικομματική Κυβέρνηση μετά τη βίαιη καταστολή και την επιστράτευση των εργαζομένων που αγωνίζονται, προχωράει ένα βήμα πιο πέρα. Επιχειρεί να βάλει στο γύψο το εργατικό κίνημα. Επιχειρεί να απαγορεύσει το δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους, για τη ζωή τους».

Από την πλευρά του το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, με αντίστοιχη ανακοίνωσή του, τονίζει: «Ξεκαθαρίζουμε στον υπουργό - μπράβο των αστών ότι οι εργάτες δεν διαδηλώνουν από βίτσιο, αλλά γιατί η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί χιλιάδες εργατοϋπάλληλους και λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Διαδηλώνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε γιατί αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που έχει κηρύξει ενάντιά μας το μεγάλο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ