Τετάρτη 5 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΜΕΒΓΑΛ»: Για 41η μέρα σήμερα οι εργάτες της ΜΕΒΓΑΛ στο υποκατάστημα της Αττικής συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις απαιτώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους από την εργοδοσία, με πρώτο την εξόφληση των δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών. Στο μεταξύ, η εργοδοσία έχει ήδη αποστείλει μέσω δικαστικών επιμελητών, περισσότερες από 60 απολύσεις στα σπίτια των εργατών.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΕΞΤΡΑ»: Νέα 48ωρη απεργία η οποία ξεκινάει σήμερα Τετάρτη και ολοκληρώνεται αύριο, συνεχίζουν τον απεργιακό τους αγώνα οι εργαζόμενοι στο σούπερ μάρκετ «ΕΞΤΡΑ» στο Λαύριο. Διεκδικούν την ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφισσάς τους, μισθούς με βάση την κλαδική σύμβαση, να σταματήσουν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

«ΑΓΝΟ»: Αντιμέτωποι με νέα επίθεση βρίσκονται οι εργαζόμενοι της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ. Η εργοδοσία του ομίλου ΚΟΛΙΟΣ ενημέρωσε το σωματείο ότι βρίσκεται σε συμφωνία με υποψήφιο αγοραστή για την ΑΓΝΟ, ο οποίος όμως θέλει να μειώσει το προσωπικό, να μειώσει τους μισθούς στην κατώτατη εθνική ΣΣΕ και να έχει τη δυνατότητα τους εργαζόμενους που θα κρατήσει να τους μετακινεί από τμήμα σε τμήμα ανάλογα με τις ανάγκες της παραγωγής.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΣΤΑΣΥ»: Την αιφνίδια απόφαση να μετακινήσει 144 υπαλλήλους ανακοίνωσε χτες η διοίκηση της εταιρείας «Σταθερές Συγκοινωνίες» (ΣΤΑΣΥ - ηλεκτρικός, μετρό, τραμ). Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση συνδικαλιστών και εργαζομένων και μια αντιπροσωπεία τους περίπου 15 ατόμων πήγε στα γραφεία της διοίκησης για να διαμαρτυρηθεί. Ομως η διοίκηση αντί να συναντηθεί μαζί τους, επέλεξε να καλέσει δύο διμοιρίες των ΜΑΤ για να τους διώξει!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ