Πέμπτη 12 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Σε ιδιώτες η καθαριότητα πλατειών

Σε ιδιώτες προτίθεται να αναθέσει η Δημοτική Αρχή Πάτρας τη συντήρηση των πλατειών και κοινόχρηστων χώρων, απαξιώνοντας έτσι την υπηρεσία πρασίνου. Την απόφαση έλαβε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα και καταψήφισαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Η διοίκηση του δήμου αποφάσισε να παραχωρήσει 103 πλατείες σε εργολάβο, μετά από διαγωνισμό που θα προκηρύξει η Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πάτρας (ΑΔΕΠ). Οι εργαζόμενοι του Δήμου αντέδρασαν σε αυτή την προοπτική, με στάση εργασίας και απαίτησαν την ανάκληση της σχετικής απόφασης. Ωστόσο, η διοίκηση του σωματείου (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΕΑΜ) παρέκαμψε την πρόταση της παράταξης της ΕΣΑΚ που πρότεινε 24ωρες κυλιόμενες απεργίες, καθημερινές διαδηλώσεις και κατάληψη του δημαρχείου μέχρι να αναγκαστεί η Δημοτική Αρχή να πάρει πίσω την απόφαση.

Αυτή η προοπτική αναμένεται να δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στις εργασιακές σχέσεις στο Δήμο Πάτρας. Ηδη από την περασμένη βδομάδα, οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Πάτρας (ΔΕΥΑΠ) δουλεύουν και το Σάββατο, μετά από απόφαση της Δημοτικής Αρχής. Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ καταγγέλλει το Δήμο Πάτρας ότι προχώρησε «στην εφαρμογή του αντεργατικού τερατουργήματος, που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση, που χτυπά το πενθήμερο, το οχτάωρο, πιλοτικά στη ΔΕΥΑΠ και αργότερα σε όλους τους εργασιακούς χώρους».

Καλεί τους εργαζόμενους να μη νομιμοποιήσουν την εντατικοποίηση της δουλιάς, το χτύπημα του σταθερού ημερήσιου ωραρίου, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και το ραγιαδισμό, όπως τους καλούν η Δημοτική Αρχή και οι ξεπουλημένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα. Στην κατεύθυνση αυτή η παράταξη της ΕΣΑΚ θα προχωρήσει στη σύσταση Επιτροπής Αγώνα, ώστε να ακυρωθούν στην πράξη οι αντεργατικές επιλογές της κυβέρνησης, στις οποίες συμμορφώνεται και η Δημοτική Αρχή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ