Τρίτη 4 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Αλληλεγγύη στο λαό και τους κομμουνιστές της Τουρκίας

Απόσπασμα από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Με αναφορά στις εξελίξεις στην Τουρκία ξεκίνησε τη χτεσινή Συνέντευξη Τύπου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, λέγοντας:

«Επιτρέψτε να ξεκινήσω τη σημερινή συνέντευξη Τύπου με τα γεγονότα στην Τουρκία: Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το όργιο καταστολής και αυταρχισμού της κυβέρνησης Ερντογάν ενάντια στο λαό, ενάντια στους εργαζόμενους, τη νεολαία της Τουρκίας, που σε πάνω από 12 πόλεις, μέρες τώρα, βρίσκονται στους δρόμους διαδηλώνοντας, με επίκεντρο βέβαια την Κωνσταντινούπολη και την Αγκυρα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αδελφό γείτονα τούρκικο λαό. Εκφράζουμε ιδιαίτερα τη συμπαράστασή μας και απευθύνουμε συντροφικό χαιρετισμό στα μέλη, στα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας που συμμετέχει ενεργά στις κινητοποιήσεις και που μέχρι χτες το βράδυ - μόλις πριν από λίγο το πληροφορηθήκαμε από την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚ Τουρκίας, που είχαμε επικοινωνία - μετρούσε, μόνο το ΚΚ Τουρκίας, 500 τραυματίες σε μέλη και στελέχη του.

Είχε, βέβαια, και πάρα πολλούς συλληφθέντες, άλλους ακόμα αγνοούμενους. Καταδικάζουμε την απροκάλυπτη επίθεση που δέχτηκε επίσης το ΚΚ Τουρκίας μέσα στα γραφεία του, στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής, από δυνάμεις καταστολής του τούρκικου κράτους, με αγριότητα, επίσης στο πολιτιστικό κέντρο "Ναζίμ Χικμέτ" στη συνοικία Καντίκιοϊ της Κωνσταντινούπολης, και βέβαια εκεί υπήρξαν και πάρα πολλές συλλήψεις και τραυματισμοί.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, εκτός από τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, σήμερα (σ.σ. χτες) οργανώνουμε διαδήλωση, εκδήλωση διαμαρτυρίας, με προσυγκέντρωση στο Πολεμικό Μουσείο. Θα κατευθυνθούν προς την τούρκικη πρεσβεία. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική αυτή, καταστολής της τούρκικης κυβέρνησης, και βέβαια ως εκδήλωση συμπαράστασης, αλληλεγγύης προς το δοκιμαζόμενο τούρκικο λαό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ