Τρίτη 4 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΓΕ
Μήνυμα αλληλεγγύης στις γυναίκες

Μήνυμα αλληλεγγύης στις γυναίκες του «Πατριωτικού Μετώπου Εργαζομένων Γυναικών Τουρκίας», της οργάνωσης - μέλους του Ευρωπαϊκού Γραφείου της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών (ΠΔΟΓ), απευθύνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Στο μήνυμά της αναφέρει:

«Αγαπητές συναγωνίστριες,

Παρακολουθούμε με αγωνία τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στη χώρα σας και τη βίαιη επίθεση κατά των διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη και τις άλλες πόλεις της Τουρκίας.

Οι γυναίκες της ΟΓΕ καταδικάζουμε την καταστολή και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης Ερντογάν και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων και στο λαό της Τουρκίας που αγωνίζονται ενάντια στις αντιλαϊκές - αντεργατικές πολιτικές της τούρκικης κυβέρνησης και δε διστάζουν να ορθώσουν το ανάστημά τους στον αυταρχισμό. Βροντοφωνάζουμε στην Ελλάδα μαζί με τους συμμάχους μας εργάτες και εργάτριες, αγρότες και αγρότισσες, αυτοαπασχολούμενους και αυτοαπασχολούμενες, σπουδαστές και σπουδάστριες: "Αλληλεγγύη στον Τούρκικο λαό, κόντρα στα μονοπώλια και τον αυταρχισμό".

Οι γυναίκες της ΟΓΕ πιστεύουμε πως η πάλη του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος και γενικά του λαϊκού κινήματος πρέπει να στρέφεται ενάντια στα μονοπώλια, δηλαδή στις αιτίες που γεννάνε τις αντιλαϊκές πολιτικές των αστικών κυβερνήσεων και στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Να ανοίγει το δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, για την κοινωνική ισότητα και την ισοτιμία των γυναικών.

Σ' αυτόν τον αγώνα είμαστε δίπλα σας.

Ζήτω η φιλία των λαών, όχι στο μίσος των εθνικιστών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ