Τρίτη 4 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΜΕΒΓΑΛ»: Με νέα αποστολή εντολών απόλυσης, μέσω δικαστικών, στα σπίτια των εργατών του υποκαταστήματος της Αττικής, συνεχίζει η εργοδοσία της ΜΕΒΓΑΛ την επιθετικότητά της. Οι απολύσεις, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, έχουν ήδη ξεπεράσει τις 60. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, οι εργάτες παραμένουν ακλόνητοι. Στη χτεσινή τους Γενική Συνέλευση αποφάσισαν ομόφωνα τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, φτάνοντας σήμερα στην 40ή ημέρα απεργίας. Η Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση των Δημοσίων Υπηρεσιών - Ευρώπης, μέλος της ΠΣΟ, εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων όπως και η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας.

«ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ»: Σε πέντε ακόμη απολύσεις προχώρησε χτες η εργοδοσία της εταιρείας ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ, φτάνοντας συνολικά τις 157. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων αποφάσισε 24ωρη απεργία σήμερα.

«ΦΗΜΗ ΠΑΚ»: Σε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι της ΦΗΜΗ ΠΑΚ, μετά από απόφαση της χτεσινής τους γενικής συνέλευσης, ενώ σταδιακά βγαίνουν και σε επίσχεση εργασίας. Οι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων 8,5 μηνών, που τους οφείλει η εργοδοσία. Στη συνέλευση παραβρέθηκε η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, η οποία παρέδωσε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στους εργάτες της εταιρείας.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΕΞΤΡΑ»: Με 48ωρη απεργία, η οποία ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται σήμερα, κλιμακώνουν τον απεργιακό τους αγώνα οι εργαζόμενοι στο σούπερ μάρκετ «ΕΞΤΡΑ» στο Λαύριο, διεκδικώντας την ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφισσάς τους, την αποκατάσταση των μισθών με βάση την κλαδική σύμβαση του εμπορίου του 2011 για όλους τους εργαζόμενους καθώς και να σταματήσουν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΛΑΡΙΣΑ»: Με το φόβητρο της απόλυσης, η εργοδοσία της αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ «Λάρισα» πιέζει τους εργαζόμενους να υπογράψουν, για δεύτερη φορά, ατομικές συμβάσεις εργασίας. Την εργοδοτική μεθόδευση καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας, και καλεί τους εργαζόμενους να μη δεχτούν να υπογράψουν τις νέες ατομικές συμβάσεις.

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ»: Σε μια ακόμα απόλυση εργαζομένου στη Λάρισα, προχώρησε η εργοδοσία του σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος». Ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμία ανοχή, καμία συναίνεση στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας κι απαιτεί να σταματήσουν, αμέσως, οι απολύσεις και να γίνουν προσλήψεις σε όλα τα καταστήματα.

«ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ». Σε 6 ακόμα απολύσεις εργαζομένων προχώρησε η εργοδοσία της βιομηχανίας ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ στο Βόλο. Είχαν προηγηθεί 6 απολύσεις πριν μια βδομάδα και άλλες 6 στις αρχές του Μάη. Το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» καταγγέλλει τις απολύσεις και απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων εργαζομένων και την καταβολή των δεδουλευμένων ημερομισθίων που οφείλονται στους εργαζόμενους.

«EXPRESS SERVICE»: Μεθοδεύει την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με μειώσεις μισθών 30%, ενώ έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους 8 έως 10 μήνες. Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει την εργοδοσία και την τρομοκρατία που ασκεί για να επιβάλει τα σχέδιά της. Ταυτόχρονα καταγγέλλει και το επιχειρησιακό σωματείο που στην πράξη λειτουργεί σαν εχθρός των εργαζομένων και σύμμαχος της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ