Τρίτη 4 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους

Ο Σύλλογος Οικότροφων ΝΦΕΕΜΠ και οι φοιτητικοί - σπουδαστικοί Σύλλογοι ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, ΤΕΑΠΗ και Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, αύριο Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, με αιτήματα αιχμής τη δωρεάν στέγαση και σίτιση των φοιτητών.

Υπενθυμίζεται ότι από 1η Σεπτέμβρη η διαχείριση των Εστιών περνάει από το Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (φορέας του υπουργείου Παιδείας) στα ίδια τα πανεπιστήμια και ΤΕΙ, χωρίς όμως τους πόρους για να λειτουργήσουν. Ουσιαστικά, πρόκειται για εφαρμογή του νόμου - πλαισίου που ανοίγει το δρόμο για νοίκια και ξεπούλημα των Εστιών σε ιδιώτες.

Φοιτητές και σπουδαστές απαιτούν να αξιοποιηθούν για να γίνουν δωρεάν φοιτητικές εστίες τα κτίρια:

  • Η «Μαθητική Εστία Αγ. Αναργύρων», που βρίσκεται δίπλα στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης».
  • Το ξενοδοχείο «La Mirage».
  • Το κτίριο της οδού Πανεπιστημίου 53 και Σανταρόζα, ιδιοκτησίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα, ζητούν την επαρκή χρηματοδότηση των πανεπιστημίων και ΤΕΙ από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των αναγκών. Να μη δοθεί ούτε ευρώ από τους φοιτητές για σίτιση, μετακίνηση, βιβλία, αναλώσιμα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί, ξεπουληθεί ή να επιβληθεί ενοίκιο στις ήδη υπάρχουσες Εστίες. Καμιά Εστία να μην κλείσει. Δωρεάν σίτιση για όλους. Για τους φοιτητές που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία άμεσα. Μηνιαίο επίδομα ενοικίου σε όσους σπουδάζουν μακριά από τις πόλεις τους και δεν τους δέχτηκαν στις Εστίες.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org