Κυριακή 2 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εθελοντική πυρόσβεση

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει η κυβέρνηση στα εγκαίνια του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού που έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής στο Πεταλίδι της Καλαμάτας.

Η «επισημότητα» αυτή προστίθεται στις κατά καιρούς δηλώσεις του Ν. Δένδια για ξεχωριστές ευθύνες της Τοπικής Διοίκησης και του εθελοντισμού για την πυρόσβεση. Μάλιστα, το μοντέλο της πυρόσβεσης τα επόμενα χρόνια, το είχε προαναγγείλει από το βήμα της Βουλής τονίζοντας πως έχουν δημιουργηθεί 11 εθελοντικοί σταθμοί και πως «θα πάω τις επόμενες μέρες να εγκαινιάσω έναν συγκεκριμένα ως δείγμα προς την κοινωνία του πώς θα είναι η αντίληψη για την πυρόσβεση στα χρόνια που έρχονται».

Ο υπουργός προανήγγειλε το πώς θα είναι η πυρόσβεση, αφού τα μεθοδικά βήματα για την αποσάθρωση και την υποβάθμιση της Πυροσβεστικής (τεράστια οργανικά κενά, περικοπές κονδυλίων, γερασμένα οχήματα και αεροπλάνα, έλλειψη Ενιαίου Φορέα Δασοπροστασίας, υπερεργασία, απουσία υγιεινής και ασφάλειας) γίνονται εδώ και χρόνια. Σύντομα, αναφέρουν οι ίδιοι οι πυροσβέστες, οι πολίτες θα καλούνται να πληρώνουν πανάκριβα - που ήδη έχουν πληρώσει μέσω φορολογίας - τις παροχές του Σώματος. Και η πυροπροστασία των δασών, αλλά και η πυρόσβεση δε θα μπορούν να αποτρέπουν τις καταστροφές...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ