Σάββατο 1 Ιούνη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προχωρά η ιδιωτικοποίηση διαχείρισης απορριμμάτων

Motion Team

Ακάθεκτη προχωρά η συγκυβέρνηση στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης απορριμμάτων σε όλη τη χώρα, που θα έχει ως αποτέλεσμα σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την ανακύκλωση, αλλά και στις λαϊκές οικογένειες που θα υποχρεωθούν να πληρώνουν ακόμη πιο ακριβά δημοτικά τέλη καθαριότητας. Προχτές, το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την επιλογή του ιδιωτικού φορέα σύμπραξης που θα αναλάβει το έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων για την Αχαΐα. Οι έξι υποψήφιοι όμιλοι που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και συνεχίζουν στη Β' φάση του διαγωνισμού είναι οι εξής: 1. ARCHIRODON Group NV - INTRAKAT - ENVITEC. 2. ΕΡΕΤΒΟ - ΔΟΜΟΣΠΟΡT - ΕΓΝΩΝ. 3. J&P ΑΒΑΞ - ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ. 4. ΜΕΤΚΑ - Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης. 5. ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις - ΗΛΕΚΤΩΡ. 6. ΤΟΞΟΤΗΣ.

Στο μεταξύ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι υπόλοιποι 10 διαγωνισμοί ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων ανά την Ελλάδα. Ειδικότερα:

  • Πελοπόννησος: Βρίσκεται στην τελική φάση και μέσα στον Ιούλη θα υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές των υποψηφίων.
  • Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Σέρρες: Μέσα στον Ιούνη ή Ιούλη αναμένεται να κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές οι υποψήφιοι.
  • Αττική: Αναμένεται μέσα στο Ιούνη να ολοκληρωθεί η προεπιλογή και στα τέσσερα έργα. Εχει ολοκληρωθεί για το πρώτο της περιοχής Γραμματικού.
  • Ηπειρος: Εχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον επτά όμιλοι και μέσα στον Ιούνη αναμένεται να ολοκληρωθεί η προεπιλογή.
  • Δυτική Μακεδονία: Εχουν υποβληθεί τρεις δεσμευτικές προσφορές.
  • Κέρκυρα: Αναμένεται η έναρξη διαγωνισμού μέσα στον Ιούνη.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ