Κυριακή 2 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ημερίδα για την Υγεία και Ασφάλεια

Ακριβώς στο πλαίσιο να διασφαλιστεί η Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής παίρνει πρωτοβουλία και διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: «Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων στους Δήμους της Αττικής». Η σχετική πρόσκληση προς όλα τα ΔΣ των σωματείων των Δήμων και τις επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας των Δήμων αναφέρει:

«Συνάδελφοι, η εντατικοποίηση της δουλειάς, η έλλειψη προσωπικού και κατάλληλων μέτρων πρόληψης, οδηγούν στην πρόκληση σοβαρών ή και θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων, καθώς και στην εκδήλωση επαγγελματικών ασθενειών. Απαιτείται η άμεση αντίδραση όλων μας.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ παίρνει πρωτοβουλία και διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων στους Δήμους της Αττικής.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Ιούνη και ώρα 17.30 στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5β) πίσω από τη Μητρόπολη.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλα τα μέλη Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων, τις επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας των Δήμων, καθώς και τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην Ημερίδα.

Η συμμετοχή όλων των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων και των επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας θα συμβάλει στη μεταφορά εμπειρίας από τους χώρους δουλειάς για το αν υπάρχουν επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας, για πώς και αν λειτουργούν, για το πόσο και αν συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στη διασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, για το πόσο και αν συμβάλλει ο γιατρός Εργασίας - τεχνικός Ασφαλείας στη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και στην πρόληψη κ.λπ.».

Παρεμβάσεις θα κάνουν οι:

  • Παπάζογλου Χρήστος, Γιατρός Εργασίας, μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
  • Οψιμος Βασίλης, Τεχνικός Επιθεωρητής Εργασίας.
  • Γεωργιάδου Εύη, Μηχανικός Ασφαλείας, πρόεδρος εργαζόμενων του ΕΛΙΝΥΑΕ (Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής Ασφάλειας Εργασίας).
  • Πετρόπουλος Βασίλης, μέλος του ΔΣ του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ Αττικής.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org