Κυριακή 2 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Λαϊκή κινητοποίηση στις 6 Ιούνη

Συνταξιουχικές οργανώσεις, συνδικάτα και μαζικοί φορείς οργανώνουν την πάλη τους για την υπεράσπιση των συντάξεων και της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης. Σταθμός στην πάλη αυτή η Παναττική κινητοποίηση στις 6 του Ιούνη, που διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΠΕΣ - ΝΑΤ - ΟΤΑ και ΤΑΕΟΑΕΕ. Η συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει για τις 6 του Ιούνη και η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Οργανώσεων Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι συνταξιούχοι βγαίνουν και πάλι στο δρόμο και διεκδικούν:

  • Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις.
  • Διασφάλιση από την κυβέρνηση της καταβολής τους.
  • Να αποδοθούν τώρα οι συντάξεις στους νέους δικαιούχους.
  • Αποκατάσταση όσων χάθηκαν.
  • Να δοθούν φάρμακα και εξετάσεις δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους, τους ανέργους και τις οικογένειές τους, χωρίς προαπαιτούμενα.
  • ΟΧΙ στα χαράτσια και τις κατασχέσεις κατοικιών.

Σε συγκέντρωση των συνταξιούχων, την Τρίτη, 4 Ιούνη, στις 10.30 π.μ. στον Οίκο του Ναύτη, καλεί η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΠΕΣ - ΝΑΤ), ενώ απευθύνει κάλεσμα και για τη συγκέντρωση στις 6 του Ιούνη.

Κινητοποιήσεις κι άλλες αγωνιστικές δράσεις προγραμματίζονται, αυτό το διάστημα, σε Λάρισα, Βόλο και Τρίκαλα.

Στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από 45 συνδικάτα και μαζικούς φορείς την Τετάρτη 5 Ιούνη, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

Στο Βόλο, τοπικά συνδικάτα έχουν το δικό τους πρόγραμμα κινητοποιήσεων που προβλέπει:

-- Στις 6 Ιούνη, στο Νοσοκομείο, με την απαίτηση να συμπληρωθούν άμεσα τα κενά σε προσωπικό και εξοπλισμό.

-- Στις 12 Ιούνη, στον ΟΑΕΕ, για τα ζητήματα των συντάξεων, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των χρεών των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων.

-- Στις 18 Ιούνη, στο ΙΚΑ, καλούν όλους τους εργαζόμενους που δεν έχουν σφραγισμένα τα βιβλιάριά τους να τα φέρουν και να απαιτήσουν να σφραγιστούν όλα ανεξαιρέτως.

Στα Τρίκαλα, την Πέμπτη 6 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, θα πραγματοποιηθεί παντρικαλινή σύσκεψη φορέων, στην οποία αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις και μέτρα για την οργάνωση της αγωνιστικής δράσης.

Στη Χίο αύριο Δευτέρα, διοργανώνεται κινητοποίηση στις 9.30 π.μ., για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας των ανέργων και των οικογενειών τους και για το θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης. Σήμερα Κυριακή, από 7 μ.μ. έως 9 μ.μ. τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής θα βρίσκονται στην πλατεία Ευρετής (εργατικές κατοικίες) για τη συγκέντρωση ασφράγιστων βιβλιαρίων.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, οργανώνει για τις 6 Ιούνη, στις 11 π.μ., το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, απαιτώντας άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ