Σάββατο 1 Ιούνη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΕΞΤΡΑ»
Απεργούν και σήμερα

Επιστολή των απεργών προς εργαζόμενους και καταναλωτές

Σήμερα, Σάββατο, ολοκληρώνεται η 48ωρη απεργία που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο σούπερ μάρκετ «ΕΞΤΡΑ» στο Λαύριο, την περασμένη Πέμπτη. Οι εργαζόμενοι συμπληρώνουν 14 μέρες απεργιακού αγώνα και διεκδικούν την επαναπρόσληψη της απολυμένης συναδέλφισσάς τους, την αποκατάσταση των μισθών τους με βάση την κλαδική σύμβαση του εμπορίου του 2011 και το σταμάτημα των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

Με επιστολή που υπογράφουν οι απεργοί και απευθύνεται σε εργαζόμενους και καταναλωτές ενημερώνουν: «Καταρχήν να σας πούμε ότι δεν είμαστε κάτι διαφορετικό από εσάς. Και εμείς φοβόμασταν και εμείς υποχωρούσαμε κάτω από πιέσεις, και εμείς ανεχτήκαμε πολλά. Απλά εμείς κάναμε το πρώτο βήμα. Σπάσαμε τον φόβο που μας διακατείχε και είπαμε ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!! Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η απόλυση μιας συναδέλφου που εργαζόμαστε μαζί, οι περισσότεροι για πάνω από 20 χρόνια, και είπαμε ως εδώ! Κάναμε υποχωρήσεις στο όνομα μη χάσουμε τις θέσεις εργασίας και τώρα μας απολύουν. Αποδεικνύεται ότι με το να επιλέγουμε το μικρότερο κακό δεν κερδίζουμε τίποτα, παρά μόνο τους λύνουμε τα χέρια να μας πατήσουν κάτω».

Αφού γνωστοποιούν τις διεκδικήσεις τους, τονίζουν: «Συνάδελφοι, η εργοδοσία προχώρησε σε 170 απολύσεις και έχει σκοπό να προχωρήσει και σε άλλες. Σε αυτή την κατάσταση πρέπει να απαντήσουμε οργανωμένα συλλογικά με αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Να μην επιτρέψουμε άλλους άνεργους!! Ας γίνει ο αγώνας μας παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους των ΕΧΤRΑ και να μην μπορέσει η εργοδοσία να προχωρήσει τα σχέδιά της. Αποδείξαμε με τον μέχρι τώρα αγώνα μας ότι έχουμε τη δύναμη να στριμώξουμε την εργοδοσία, έτσι με τη μαζική μας συμμετοχή στην απεργία και την έκφραση αλληλεγγύης από τους εργαζόμενους - καταναλωτές η εργοδοσία χάνει τα κέρδη της και προσπαθεί με διάφορους τρόπους να μας παραπλανήσει και να σπάσουμε τον αγώνα.

Ομως είμαστε αποφασισμένοι ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ, ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΨΑΝ, ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ