Παρασκευή 31 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Αοπλο το θύμα πρακτόρων του FBI

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Εντελώς άοπλος ήταν τελικά ο 27χρονος Τσετσένος Ιμπραγκίμ Τοντάσεφ, (παλιός γνωστός του Ταμερλάν Τσαρνάεφ που θεωρείται ο πρωταγωνιστής των βομβιστικών επιθέσεων στο μαραθώνιο της Βοστόνης) όταν σκοτώθηκε στις 22 Μάη από τα πυρά πρακτόρων του FBI στη διάρκεια ανάκρισής του από τις ομοσπονδιακές διωκτικές αρχές στο διαμέρισμά του στο Ορλάντο του Μαϊάμι, επειδή -όπως ισχυρίστηκαν οι διωκτικές αρχές- «επιχείρησε να επιτεθεί» σε έναν από τους ανακριτές.

Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε χτες από τον εκπρόσωπο του FBI Πολ Μπρέσον περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο τη σκοτεινή υπόθεση των πρωταγωνιστών της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης της 15ης Απρίλη στο μαραθώνιο της Βοστόνης.

Οπως γνωστοποιήθηκε, ο Τοντάσεφ ανακρινόταν για την πιθανή σχέση του με μία τριπλή δολοφονία στο Γουόλθαμ της Μασαχουσέτης στις 11 Σεπτέμβρη του 2011 και όχι για τη βομβιστική επίθεση στη Βοστώνη. Μάλιστα, αξιωματούχοι του FBI ισχυρίζονται ότι ο ανακρινόμενος παραδέχθηκε τη σχέση του με τις δολοφονίες στο Γουόλθαμ και ότι σε αυτές εμπλεκόταν και ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ