Τετάρτη 29 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Να μην περάσει η παράνομη και τρομοκρατική απόλυση

Συνδικαλίστρια απολύθηκε από ναυτιλιακή εταιρεία για τη συνεπή αγωνιστική της δράση

Αγωνιστικό κάλεσμα στους εργαζόμενους των ναυτιλιακών εταιρειών να μην επιτρέψουν να περάσει η παράνομη και τρομοκρατική απόλυση της συνδικαλίστριας Ελενας Στεφανίδου από τη ναυτιλιακή εταιρεία «Quantum Shipping Co» απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ. Η συνδικαλίστρια, η οποία είναι μέλος της διοίκησης του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ) και της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ), απολύθηκε για την ταξική και συνεπή αγωνιστική της δράση.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γραμματείας, η συνδικαλίστρια από την πρώτη στιγμή που έπιασε δουλειά στον κλάδο είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων με τις ταξικές δυνάμεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων συνολικά των εργαζομένων, για σταθερή δουλειά με ικανοποιητικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Αυτό ήταν που ανησύχησε την εργοδοσία. Ετσι, στις αρχές του Απρίλη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γραμματείας, «επιχείρησε να "πείσει" τη συνδικαλίστρια, ότι παρότι στη δουλειά της είναι άριστη πρέπει να παραιτηθεί», γιατί «συνδικαλιστές που αγωνίζονται και παλεύουν δεν ταιριάζουν με το image της εταιρείας». Μάλιστα, αν η συνδικαλίστρια δεχόταν να απολυθεί «ήσυχα και ωραία» ο εργοδότης θα της έδινε και «δώρο» 10.000 ευρώ. Αφού πλέον η εργοδοσία είδε ότι δεν μπορούσε να βάλει στο τσεπάκι τη συνδικαλίστρια την απέλυσε.

«Απαιτούμε - αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γραμματείας - από την πλειοψηφία των Διοικητικών Συμβουλίων των ΠΑΣΕΝΤ, ΟΙΥΕ να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ακύρωση της απόλυσης. Αυτή η απόλυση δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει. Κανένας εργαζόμενος στις ναυτιλιακές εταιρείες δεν πρέπει να μείνει απαθής αφού η Ελενα Στεφανίδου δεν έκανε τίποτα άλλο από αυτό που πρέπει να κάνουν όλοι οι συνδικαλιστές. Να μην μπαίνουν στη λογική των συμφερόντων της εργοδοσίας. Προειδοποιούμε την εργοδοσία της εταιρείας ότι κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και εξαγοράς των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων θα πέφτει στο κενό και θα πεισμώνει ακόμα περισσότερο τις δυνάμεις μας στο χώρο των ναυτιλιακών υπαλλήλων. Να παρθεί τώρα πίσω η απόλυση. Οχι σε όλες τις απολύσεις. Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση. Εμείς μπορούμε χωρίς τους εργοδότες, χωρίς εμάς καμιά εταιρεία δεν μπορεί να δουλέψει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ