Τετάρτη 29 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ολοι μαζικά στις κινητοποιήσεις
 • Αύριο η πανελλαδική στάση εργασίας (11 πμ - 3 μμ) των εργαζομένων και η συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12 μεσημέρι
 • Πανελλαδική απεργία γιατρών και εργαζομένων στις 7 Ιούνη 2013

«Να σταματήσουν τώρα οι μετακινήσεις των υγειονομικών» ζητά η Γραμματεία Υγείας Πρόνοιας του ΠΑΜΕ
«Να σταματήσουν τώρα οι μετακινήσεις των υγειονομικών» ζητά η Γραμματεία Υγείας Πρόνοιας του ΠΑΜΕ
«Τώρα να σημάνει παντού συναγερμός! Τώρα ξεσηκωμός! Ολοι μαζικά στις κινητοποιησεις!!».

Με το παραπάνω σύνθημα η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ καλεί εργαζόμενους και γιατρούς να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις στα δημόσια νοσοκομεία που αρχίζουν αύριο και θα κλιμακωθούν την επόμενη βρομάδα.

 • Με απόφαση του ΓΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) θα γίνει πανελλαδική στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) στις 30 Μάη 2013 και πανελλαδική απεργία στις 7 Ιούνη 2013. Στις 12 το μεσημέρι στις 30.5.2013 θα γίνουν συγκεντρώσεις των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία στο υπουργείο Υγείας για την Αθήνα και στις αντίστοιχες έδρες των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) για την υπόλοιπη Ελλάδα.
 • Επίσης, το Γενικό Συμβούλιο (ΓΣ) της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισε πανελλαδική απεργία στις 7 Ιούνη 2013
Να σταματήσουν τώρα οι μετακινήσεις

Η ανακοίνωσή της Γραμματείας Υγείας Πρόνοιας του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«Να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση. Να σταματήσουν τώρα οι μετακινήσεις των υγειονομικών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, από προνοιακό ίδρυμα σε προνοιακό ίδρυμα, από τα ΚΥ στα νοσοκομεία, σαν να είμαστε περιοδεύων θίασος! Να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων, κλινικών, οι πληρωμές των ασθενών. Να σταματήσουν να διώκουν τους ασθενείς που δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν και απειλούνται με την αποστολή των οφειλών τους στην εφορία.

Λέμε όχι στο νοσοκομείο της αγοράς, της κρατικής υποχρηματοδότησης, στο νοσοκομείο που ψάχνει να βρει έσοδα από τους εργαζόμενους και όχι από το κράτος, που τα μαζεύει από μας και το λαό για να πλουτίζουν οι τραπεζίτες και τα μονοπώλια!!!

Οι επικουρικοί γιατροί που εξάγγειλε η κυβέρνηση ότι θα προσλάβει, την ώρα μάλιστα που εκκρεμεί η πρόσληψη μονίμων γιατρών, όπως και νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού, μήτε τις ανάγκες των μονάδων δεν μπορούν να καλύψουν και θα είναι σήμερα εργαζόμενοι και αύριο άνεργοι και οι ασθενείς θα είναι χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές! Τώρα να μονιμοποιηθούν όλοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις!

Δε δεχόμαστε να τα τσεπώνουν οι εργολάβοι από τον ιδρώτα του λαού και το προσωπικό να μένει για μήνες απλήρωτο και να παίρνει τρις και εξήντα!!!!

Λέμε όχι στην απλήρωτη δουλειά, στην εξαντλητική εφημερία, στα ακάλυπτα τμήματα από γιατρούς, και νοσηλευτές, να πηγαίνουμε στη δουλειά από ρεπό νύχτα, από απόγευμα πρωί και να έχει μετατραπεί το πενθήμερο σε εφταήμερο!

Ξεχείλισε το ποτήρι

Συναδέλφισσες συνάδελφοι.

Το ποτήρι ξεχείλισε! Δεν μπορούμε να ζήσουμε με τους μισθούς πείνας που παίρνουμε. Οι συντάξεις κινδυνεύουν να περικοπούν, ή ακόμα και να μην καταβληθούν. Αφού τα ρήμαξαν τα ταμεία κράτος και εργοδοσία, τώρα θέλουν να πληρώσουμε και πάλι εμείς τη νύφη! Δεν σωζόμαστε αν θα φύγουμε με σύνταξη. Μπροστά μας θα παραμένει αμείλικτο το ερώτημα αγώνας ή υποταγή. Γιατί μπροστά μας είναι τα δύσκολα.

Η αντιλαϊκή πολιτική δεν είναι μπόρα που θα περάσει. Καταιγίδα έρχεται αν δεν τους σταματήσουμε. Αυτό δε, βγαίνει και από την ομιλία του υπουργού Υγείας στο αναπτυξιακό συνέδριο "Υγεία 2014-2020", όπου μιλάει για "τις έξυπνες επενδύσεις για τα βιώσιμα συστήματα υγείας", σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ενωση, που σημαίνει συστήματα υγείας κερδοφόρα; Τι άλλο άραγε σημαίνει το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τη δημόσια διοίκηση, αν όχι απολύσεις, ακόμα και αν αρρωστήσεις;

Φτάνει πια!! Να αποσυρθεί τώρα το κατάπτυστο νομοσχέδιο!! Αυτά που γίνονται γύρω μας, απολύσεις, κατάργηση, συλλογικών συμβάσεων, κλείσιμο εργοστασίων, μας αφορούν όλους. Δεν είναι να φοβηθούμε και να κάτσουμε άπραγοι μπας και σωθούμε εμείς. Κανείς δεν μένει αλώβητος από την αντιλαϊκή πολιτική. Μήπως οι απολύσεις δεν είναι προ των πυλών μέσω της αξιολόγησης ή της κατάργησης οργανικών θέσεων;

Μην πιστεύεις ότι όποια ανάπτυξη θα ωφελήσει το λαό. Την ανταγωνιστικότητα των μεγαλοεπιχειρηματιών θα ωφελήσει και πάλι. Μην πιστεύεις τα ψέματα που σπέρνουν η ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ και το "ψηφοδέλτιο της ριζοσπαστικής αριστεράς", στην ΠΟΕΔΗΝ που μια χαρά τα βρίσκουν, ότι για αυτά που ζούμε φταίνε τα μνημόνια. Βαράνε το Σαμάρι για να κρύψουν ότι τα μέτρα που ζούμε τα είχαν αποφασίσει πολύ πριν τη κρίση. Τα έχει ανάγκη το κεφάλαιο για να υπηρετείται η αύξηση των κερδών. Γι' αυτό και θέλουν φτηνό και ευέλικτο προσωπικό. Γι' αυτό και θέλουν τους ασθενείς πελάτες, τα θεραπευτήρια να ζουν από τις συντάξεις των περιθαλπόμενων. Μην τους πιστεύεις ότι αν επικρατήσουν άλλες πολιτικές δυνάμεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα αλλάξει και η ρότα. Τόσα χρόνια είτε με σοσιαλδημοκράτες είτε με τους φιλελεύθερους την ίδια πολιτική δεν είχανε και δεν έχουνε;

Μην ανέχεσαι το σωματείο σου να είναι άμαζο. Να μη γίνονται Γενικές Συνελεύσεις. Να μη συνεδριάζουν ούτε καν τα ΔΣ σε πολλές περιπτώσεις. Να σπέρνουν αρκετά μέλη των ΔΣ των σωματείων ότι τίποτα δε γίνεται. Παραμέρισέ τους. Ελα με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ να οργανώσουμε τις κινητοποιήσεις. Να οργανώσουμε τη πάλη.

Απαίτησε να γίνουν παντού γενικές συνελεύσεις. Να συζητήσουν για τις κινητοποιήσεις όλα τα μέλη. Να αποφασίσουν για την οργάνωσή τους, τη περιφρούρησή τους. Το όπλο στα χέρια μας είναι ο αγώνας, η ενότητα όλων, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση και ειδικότητα.

Καταδίκασε την κρατική τρομοκρατία και των Διοικήσεων των νοσοκομείων. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει την πολιτική επιστράτευση των καθηγητών, των ναυτεργατών, των εργαζομένων στο μετρό. Καταδίκασε τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, την ΠΑΣΚΕ, την ΔΑΚΕ, τις Παρεμβάσεις, τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, που καλούσαν σε απεργοσπασία στη μοναδική απεργία στις 14 Μάη, που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ ενάντια στην επιστράτευση. Το "ψηφοδέλτιο της ριζοσπαστικής Αριστεράς'' έδωσε δείγματα γραφής για το τι συνδικαλισμό πρεσβεύει. Το σωματείο στο νοσοκομείο Α. Νικολάου που έχουν πλειοψηφία, καλούσαν το προσωπικό σε απεργοσπασία. Θαυμάστε τους!!!

Μάχη για την ανατροπή
 • Ολοι στον αγώνα. Ολοι στη μάχη για την ανατροπή.
 • Δωρεάν υγεία για όλο το λαό για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο!!!
 • Τώρα προσλήψεις μονίμου και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού! Τώρα να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Να φύγουν όλοι οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία. Το προσωπικό να μονιμοποιηθεί στα νοσοκομεία!
 • Ανάκληση των μειώσεων στους μισθούς. Να καταργηθούν τα χαράτσια. Πληρωμή όλων των δεδουλευμένων. Καμιά περικοπή στις συντάξεις. Να καταβάλλονται με την εγγύηση του κράτους! Να καταβληθούν οι συντάξεις στους δικαιούχους!!
 • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη δημόσια Διοίκηση.
 • Οχι στις απολύσεις, όχι και στην εφεδρεία.
 • Τέρμα στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων προνοιακών ιδρυμάτων. Αποκλειστική, πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων δομών Υγείας Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό!».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργία στις 24 Ιούλη (2013-07-16 00:00:00.0)
Ολοι σήμερα στην Πολυκλινική (2013-06-27 00:00:00.0)
Στη μάχη για νοσοκομεία στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών (2013-06-26 00:00:00.0)
Σήμερα η πανυγειονομική απεργία για δωρεάν Υγεία (2013-06-07 00:00:00.0)
Τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα (2013-05-30 00:00:00.0)
Την Πέμπτη οι εκλογές για νέα διοίκηση (2013-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org