Κυριακή 26 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΕ ΜΠΡΟΣΟΥΡΑ
Η πρόταση του ΚΚΕ για τη Ναυτιλία, τη Ναυπηγοεπισκευή και τα Λιμάνια

Την έκδοση ανέλαβε η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ

«Η πρόταση του ΚΚΕ για τη Ναυτιλία, τη Ναυπηγοεπισκευή και τα Λιμάνια» κυκλοφόρησε σε μπροσούρα από την Τομεακή Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ. Πρόκειται για μια καλά επεξεργασμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη προσπάθεια, ένα ακόμα πολύτιμο εφόδιο που εξοπλίζει τα μέλη και τους φίλους τους Κόμματος να ανοίξουν αποφασιστικά τη συζήτηση για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, με τους εργαζόμενους στα καράβια, στα ναυπηγεία, στα λιμάνια, με τους αυτοαπασχολούμενους του χώρου, τα λαϊκά στρώματα των νησιών, με όλο το λαό. Να αναδειχθεί ότι ο δρόμος για τη λαϊκή ευημερία είναι αδιάρρηκτα δεμένος με την υπόθεση της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, με την ενδυνάμωση της αντιμονοπωλιακής - αντικαπιταλιστικής πάλης, της Λαϊκής Συμμαχίας, για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, την εργατική - λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό.

Η έκδοση συμπεριλαμβάνει υλικά από τη μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση στις 7 Φλεβάρη του 2013. Η πραγματοποίηση της εκδήλωσης συνέπεσε ένα 24ωρο μετά από την επιβολή του επαίσχυντου μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης από την κυβέρνηση σε βάρος των ναυτεργατών για να ανακόψει τον πολυήμερο απεργιακό τους αγώνα. Οπως ήταν αναμενόμενο, ένα μεγάλο τμήμα του προλόγου είναι αφιερωμένο σε αυτόν τον αγώνα και αυτό όχι τυχαία: «Η αποφασιστικότητα των πληρωμάτων, καθώς και η εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη που εκφράστηκε ολόπλευρα στους ναυτεργάτες με τη μεγάλη συμβολή του ταξικού, εργατικού κινήματος, του ΠΑΜΕ και των άλλων αγωνιστικών - αντιμονοπωλιακών λαϊκών συσπειρώσεων και της νεολαίας, αποτελούν πολύτιμα εφόδια για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Αυτή η πείρα, δεμένη με την πείρα από τους αγώνες των άλλων κλάδων στις μεταφορές, στη ναυπηγική βιομηχανία, στα εργοστάσια, στις εργατικές - λαϊκές γειτονιές φωτίζει το δρόμο που πρέπει να βαδίσει η εργατική τάξη της χώρας μας μέχρι την τελική αναμέτρηση».

Στόχος της μπροσούρας είναι: «Να φωτίσει τις βασικές τάσεις και τις εξελίξεις που διαμορφώθηκαν στο χώρο της ναυτιλίας, της ναυπηγικής βιομηχανίας και στα λιμάνια τόσο σε συνθήκες ανόδου της καπιταλιστικής οικονομίας, όσο και σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και έντασης της αντεργατικής επίθεσης κατά των ναυτεργατών, των εργαζομένων στα ναυπηγεία και στα λιμάνια, γενικότερα κατά της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Να φωτίσει πλευρές στο βασικό προσανατολισμό του Κόμματός μας για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την οικοδόμηση της Λαϊκής Συμμαχίας. Την ανάγκη δηλαδή συγκέντρωσης εργατικών - λαϊκών δυνάμεων που θα αναμετρηθούν με τα μονοπώλια και το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα για την εργατική - λαϊκή εξουσία».

Παρουσιάζει τις Θέσεις του Κόμματος στους Ενιαίους Φορείς Μεταφορών, Ναυπηγικής Βιομηχανίας και λιμανιών, αναδεικνύοντας ότι ενταγμένοι στον κεντρικό σχεδιασμό στις συνθήκες της εργατικής εξουσίας, του σοσιαλισμού, μπορούν να αναπτυχθούν ολόπλευρα με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Στην έκδοση περιλαμβάνονται η εισήγηση που παρουσίασε στην εκδήλωση ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος και αποσπάσματα από την παρέμβαση της Αλέκας Παπαρήγα ως ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Περιέχει στοιχεία που αφορούν τις εξελίξεις στη ναυτιλία (παγκόσμιο εμπόριο, ναυλαγορά, παγκόσμιος και ελληνόκτητος στόλος, ακτοπλοΐα), το ναυτεργατικό δυναμικό, τη στρατηγική της ΕΕ για την Κοινή Ναυτιλιακή Πολιτική, στοιχεία και τις εξελίξεις στη ναυπηγική βιομηχανία, την κατάσταση στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Την μπροσούρα εμπλουτίζουν 30 πίνακες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ