Σάββατο 25 Μάη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΕΣ
Απήργησαν για αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις

Από παλιότερη κινητοποίηση
Από παλιότερη κινητοποίηση
«Καθήκον όλων μας η υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας», έγραφε το πανό της Ενωσης Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Αττικής, κατά τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από γραφείο του εργοδοτικού συνδέσμου. Η συγκέντρωση έγινε στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας για την υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας στους εργαζόμενους στα γραφεία ανελκυστήρων.

Η εργοδοσία, φυσικά, είχε ...φροντίσει να απουσιάζει από τα γραφεία της επικαλούμενη «ανειλημμένες υποχρεώσεις» -όπως κατήγγειλαν οι συνδικαλιστές- προκειμένου να αποφύγει οποιαδήποτε συνάντηση. Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία αξιώνει μειώσεις μισθών που θα φτάνουν μέχρι 20%, χτυπώντας, δηλαδή, τα συγκροτημένα δικαιώματα των εργαζομένων.

Στο μεταξύ, η συμβιβασμένη πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ηλεκτροτεχνιτών κωλυσιεργεί για την οργάνωση αγώνων για Συμβάσεις που να κατοχυρώνουν τα κεκτημένα δικαιώματα των εργατών.

Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι στα τεχνικά γραφεία ανελκυστήρων, πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στα γραφεία του συνδέσμου των εργοδοτών.

  • Στο μεταξύ αύριο, Κυριακή 26 Μάη, η Επιτροπή Νέων του Σωματείου Ηλεκτροτεχνιτών, προχωρά σε σύσκεψη με θέμα τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, στις 6 μ.μ., στα γραφεία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων (Ζήνωνος 6, 2ος ορ.).

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ