Παρασκευή 24 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ Σ. ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 23/5 ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Μαζικό κάλεσμα ξεσηκωμού ενάντια στα εργασιακά κάτεργα

Χιλιάδες διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα ενάντια στις προσπάθειες κατάργησης των Συμβάσεων

Η συγκέντρωση στην Ομόνοια
Η συγκέντρωση στην Ομόνοια
Μαζικές και μαχητικές ήταν οι κινητοποιήσεις που οργάνωσε χτες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, «σαλπίζοντας» ξεσηκωμό για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Στην Αθήνα, χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, γυναίκες, με μια δυναμική και μαζική διαδήλωση στο κέντρο της πόλης διατράνωσαν την απόφασή τους να υπερασπίσουν το θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, να αντισταθούν στα κάτεργα της σύγχρονης σκλαβιάς που διαμορφώνουν κεφάλαιο και κυβέρνηση. Προμετωπίδα τους το πανό του ΠΑΜΕ που ανέγραφε: «Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Εχουμε το δικαίωμα να ζήσουμε με αξιοπρεπείς μισθούς. Εχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας», δίνοντας το στίγμα.

Το αγωνιστικό ραντεβού είχε καθοριστεί στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια. Ωστόσο, εργατόκοσμος κατέφθανε από πολύ πιο νωρίς στην πλατεία, συγκροτημένα και οργανωμένα μετά από προσυγκεντρώσεις που έγιναν από την πλατεία Κάνιγγος και Χαλκοκονδύλη, μέχρι τη Βάθης και την Εθνικής Αντιστάσεως. Ξεχωριστό ήταν το στιγμιότυπο όταν στη Ομόνοια κατέφτασε το μπλοκ των απεργών της «ΜΕΒΓΑΛ» τους οποίους οι συγκεντρωμένοι υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα.

Την αλληλεγγύη της εξέφρασε 23μελής αντιπροσωπεία του Γερμανικού Συνδικάτου Παιδείας και Επιστήμης του Μπέλμπιγκεν.

Η πορεία στην Αθήνα ανεβαίνει τη Σταδίου
Η πορεία στην Αθήνα ανεβαίνει τη Σταδίου
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου Βάλσαμος Συρίγος (βλέπε διπλανή στήλη αποσπάσματα από την ομιλία).

Ακολούθησε μαζική πορεία που ξετυλίχτηκε σε όλο το μήκος της οδού Σταδίου. Αμέτρητα τα πανό από τους κλάδους, ενώ ενισχυμένα ήταν τα μπλοκ των εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, των εργαζομένων στις Μεταφορές, αλλά και των Λαϊκών Επιτροπών. Στο πλευρό των εργατών οι αυτοαπασχολούμενοι με το μπλοκ της ΠΑΣΕΒΕ. Βροχή τα συνθήματα όπως: «Τσάμπα εργασία για τα αφεντικά - οργάνωση και αντίσταση στη σύγχρονη σκλαβιά», «Απλήρωτη εργασία και κάτεργα παντού - αυτή είναι η σαπίλα του καπιταλισμού» να κυριαρχούν.

Πρώτος σταθμός της πορείας ήταν το υπουργείο Εργασίας, δεύτερος τα γραφεία του ΣΕΒ και τρίτος η Βουλή. Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε στα Προπύλαια.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.


Το μπλοκ των απεργών της «ΜΕΒΓΑΛ»
Το μπλοκ των απεργών της «ΜΕΒΓΑΛ»

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ