Παρασκευή 24 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αρχαία έθιμα για τα κέρδη τουριστικών επιχειρήσεων

Την ώρα που οι αστικές κυβερνήσεις μαζί με την ΕΕ καταστρέφουν μεθοδικά την ελληνική αγροτική παραγωγή και τους μικρούς και μεσαίους αγρότες προς όφελος των μονοπωλίων του κλάδου, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διοργανώνει στο Μουσείο Ακρόπολης τριήμερο εκδηλώσεων για την «αναβίωση» των... «Θεσμοφορίων», «ενός αρχαίου γυναικείου αγροτικού θεσμού»!

Πρόκειται, μάλιστα, για το αποτέλεσμα της «σύμπραξης που επιχειρεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με το υπουργείο Τουρισμού, για το πάντρεμα του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης με τον τουρισμό και τον πολιτισμό και την ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων»!

Μπορεί λοιπόν να εισάγουμε αγροτικά προϊόντα αντί δισεκατομμυρίων ευρώ εκεί που η χώρα έχει τη δυνατότητα και να θρέψει τον πληθυσμό της και να κάνει εξαγωγές, αλλά το αστικό κράτος εκλαμβάνει ως «ανάπτυξη» τη «νεκρανάσταση» αρχαίων εθίμων (!) για την εξυπηρέτηση του τουρισμού, έτσι φυσικά όπως τον αντιλαμβάνονται τα μονοπώλια. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα γίνει και «συνέδριο» με συμμετοχή... «σεφ» και παρουσίασης «ελληνικού πρωινού» από εκπρόσωπο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ