Παρασκευή 24 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο λαός οδηγείται σε μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε σχόλιο για τις δηλώσεις Σαμαρά από τις Βρυξέλλες, μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για τις ενεργειακές επενδύσεις, ως στοιχείο της ανταγωνιστικότητας, επιβεβαιώνουν ότι στρατηγικός στόχος των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και της κυβέρνησης είναι η επιτάχυνση της απελευθέρωσης και της ενοποίησης στην αγορά Ενέργειας. Για την Ελλάδα, αυτή η πολιτική σημαίνει παραπέρα ιδιωτικοποίηση των υποδομών, πηγών και δικτύων Ενέργειας, όπως η πώληση της "μικρής ΔΕΗ" και η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ.

Οδηγεί σε μεγαλύτερη ενεργειακή εξάρτηση, εμπλοκή στα ανταγωνιστικά σχέδια μονοπωλιακών ομίλων για τη διέλευση των αγωγών. Ο ελληνικός λαός θα οδηγηθεί σε ακόμη μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια, για να κερδίσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι στον τομέα της Ενέργειας, εγχώριοι και διεθνείς. Αυτοί θα βάλουν στο χέρι και την όποια αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων της χώρας.

Γι' αυτό και ο ελληνικός λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη τόσο στα "παχιά" λόγια της κυβέρνησης όσο και σε εκείνες τις δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που αποδέχονται πλήρως τον "ευρωμονόδρομο" και το αντιλαϊκό πλαίσιο της απελευθέρωσης στην Ενέργεια και σε άλλους τομείς. Αυτή η πολιτική υλοποιείται, πριν και μετά την κρίση, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες, με τις γνωστές τραγικές συνέπειες σε βάρος των λαών.

Η λύση για το λαό βρίσκεται στην πρόταση του ΚΚΕ για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και του ενεργειακού πλούτου της χώρας, αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό κυρίαρχο και τη δική του διακυβέρνηση - εξουσία. Μόνο αυτή η πρόταση μπορεί να εξασφαλίσει την ανάπτυξη όλων των ενεργειακών δυνατοτήτων της χώρας, με σκοπό την κάλυψη των λαϊκών αναγκών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ