Τετάρτη 22 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στον αέρα οι παιδικοί σταθμοί

Γρηγοριάδης Κώστας

Στον αέρα βρίσκεται η συνέχιση του προγράμματος «Εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» που προβλέπει τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ βρεφονηπιακών - παιδικών σταθμών και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ ΑμΕΑ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κάλυπτε ένα μέρος από τις αυξημένες ανάγκες σε φιλοξενία και φροντίδα παιδιών και ενδεχόμενη διακοπή του θα φέρει σε τραγικό αδιέξοδο χιλιάδες οικογένειες.

Θυμίζουμε ότι πέρσι οι αιτήσεις για φιλοξενία σε σταθμούς που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα έφτασαν τις 96.000, αριθμός που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες αφού πολλοί δεν πληρούσαν τα κριτήρια και δεν υπέβαλλαν συμμετοχή. Ο συγκεκριμένος αριθμός, με την κατακόρυφη μείωση του λαϊκού εισοδήματος, προφανώς και πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά.

Το πρόβλημα επισημαίνει και η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που ζητά επειγόντως συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς ώστε να συνεχιστεί το πρόγραμμα. Προτείνει δε να γίνει χρήση της «ρήτρας ευελιξίας» του ΕΣΠΑ για τη μεταφορά του ποσού των 400 εκατομμυρίων ευρώ από κονδύλια που δεν έχουν απορροφηθεί. Θυμίζουμε βέβαια ότι η ΚΕΔΕ, είχε συναινέσει πέρσι στην πρόταση της κυβέρνησης για μείωση του κόστους ανά παιδί, ώστε να φιλοξενηθούν περισσότερα στους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ, αντί να διεκδικήσει τη γενναία χρηματοδότηση των σταθμών και την κάλυψη όλων των αιτήσεων των γονέων.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ