Τετάρτη 22 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΣΕΕ
Προτάσεις επί... προγραμμάτων

Παριστάνοντας την «ανήξερη» για την πολιτική που εφαρμόζεται ενάντια στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, με σκοπό τη δραστική μείωσή τους, η ΕΣΕΕ διατυπώνει προτάσεις για τη «βελτίωση» των ...χρηματοδοτικών προγραμμάτων τόνωσης της ρευστότητας στην αγορά. Συμμετέχοντας σε σύσκεψη της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, όπου συμμετείχαν επίσης άλλοι φορείς της αγοράς, το υπουργείο Ανάπτυξης και η «Ομάδα Δράσης», κατέθεσε 5 προτάσεις.

Ξεκινώντας από τον... καλύτερο συντονισμό, ώστε να μην επικαλύπτονται τα προγράμματα, έθεσε επίσης ζήτημα καλύτερης ...στοχοθέτησης των δράσεων από τις τράπεζες, καλύτερης αξιολόγησης των προτάσεων (π.χ. ενάντια στον αποκλεισμό επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου), καλύτερης αναδιάρθρωσης των δανείων του ΤΕΜΠΜΕ, καθώς ζητούνται από τις τράπεζες η εξόφληση τόκων υπερημερίας, αλλά και μεγαλύτερης ευελιξίας των ευρωπαϊκών διαδικασιών, κυρίως όσον αφορά θέματα ανακατανομής πόρων ανάμεσα στο κέντρο και τις περιφέρειες.

Λες και το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις των αυτοαπασχολουμένων, θα λυθεί με τη χορήγηση ενός ακόμα τραπεζικού δανείου...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ