Τετάρτη 22 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Στο κεφάλαιο και η διαχείριση των απορριμμάτων

Το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας με τις υπ' αριθμόν 1986 - 1988/2013 αποφάσεις του άναψε το «πράσινο φως», για να προχωρήσουν στην επόμενη φάση οι διαγωνισμοί κατασκευής ΧΥΤΑ στους Δήμους Μαραθώνα (θέση Γραμματικό) και Φυλής (θέση Μαύρο Βουνό), γεγονός που θα οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές των δυο Δήμων ως αβάσιμους.

Ο Δήμος Φυλής ζητούσε να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΔΕΣΔΙΤ) με την οποία εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου περί ΣΔΙΤ, η μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και διαχείριση του έργου. Επίσης, ο Δήμος Φυλής στρέφονταν και κατά της απόφασης του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) που αφορούσε τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την ανάδειξη «ιδιωτικού φορέα σύμπραξης» (αναδόχου) για το έργο.

Ο Δήμος Μαραθώνα, από την πλευρά του, ζητούσε να ακυρωθεί απόφαση του ΕΔΣΝΑ κατά το σκέλος εκείνο που εγκρίθηκε η προκήρυξη, μελέτη, χρηματοδότηση και λειτουργία μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων Βορειοανατολικής Αττικής με ΣΔΙΤ στο Γραμματικό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ