Σάββατο 18 Μάη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι αντιφάσεις τους για τους «όρους»

Παπαγεωργίου Βασίλης

Στον απόηχο της αποκάλυψης του αδιεξόδου στο οποίο οδήγησε τους εκπαιδευτικούς η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ, οι παρατάξεις της ηγεσίας επιχειρούν να ξεπλύνουν την ντροπή τους και να απαλύνουν τις ευθύνες τους. Στην προσπάθειά τους αυτή πέφτουν σε αντιφάσεις που προκαλούν ακόμα και γέλια.

Για παράδειγμα, στην ανακοίνωση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις - ΣΥΝΕΚ) αφού διαβάζουμε την εκτίμηση ότι οι καθηγητές στις ΕΛΜΕ ψήφισαν την πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ ως μήνυμα καταδίκης (κι όχι προφανώς ως απόφαση να απεργήσουν), πάμε στην προσπάθεια δικαιολόγησης της στάσης της παράταξης στα όσα έγιναν στη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ. Και διαβάζουμε: «Οι εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, με αίσθημα ευθύνης, συνεκτιμώντας τη γενικότερη κατάσταση στον κλάδο, στο συνδικαλιστικό κίνημα και την κοινωνία, υποστήριξαν την άποψη ότι δεν έχουν διαμορφωθεί οι όροι και οι προϋποθέσεις για να πάμε στην κρίσιμη και αποφασιστική σύγκρουση». Και αμέσως παρακάτω: «Στο ερώτημα εάν έχουν διαμορφωθεί όροι και προϋποθέσεις για την υλοποίηση του απεργιακού προγράμματος (...) αρκετοί πρόεδροι ΕΛΜΕ, μέλη των ΣΥΝΕΚ ψήφισαν υπέρ αυτής της πρότασης».

Δηλαδή, οι εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ στο ΔΣ έλεγαν ότι δεν υπάρχουν οι όροι και οι πρόεδροι των ΣΥΝΕΚ ψήφισαν ότι υπάρχουν οι όροι...!

Οσο για το... ποιοι είναι αυτοί οι όροι; Κατά τις ΣΥΝΕΚ (όπως εξάλλου και κατά τον ΔΑΚίτη πρόεδρο της ΟΛΜΕ) όρος θα ήταν να αποφάσιζαν 24ωρη απεργία για τις 17 Μάη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ! Λες και οι όροι για την αποφασιστική σύγκρουση ενός ολόκληρου κλάδου εξαρτώνται από τις συμφωνίες κορυφής στα τραπέζια του κυβερνητικού συνδικαλισμού όπου επιδίδονται οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ...!

Και μαζί με όλα αυτά έρχεται και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή της για «τον αγώνα των εκπαιδευτικών» να πει: «Σε αυτή τη νέα εποχή δε μας αρκεί να υπολογίζουμε όρους και προϋποθέσεις. Οφείλουμε να διαμορφώνουμε όρους συνέχισης των αγώνων (...) Δε μας αρκεί να περιμένουμε, αρχικά, κι ύστερα να καταγγέλλουμε τις γραφειοκρατικές ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ»...

Ναι, αλλά αυτό ακριβώς κάνατε!! Και τώρα όλοι μαζί εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ πέφτετε από τη μια αντίφαση στην άλλη...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ