Παρασκευή 17 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΗΜΑΘΙΑΣ - ΠΕΛΛΑΣ
Ζητούν κάλυψη των ζημιών

Την παραλαβή δηλώσεων ζημιάς από όλους τους παραγωγούς, έγκαιρη και δίκαιη εκτίμηση και αποζημίωση για το σύνολο της ζημιάς, ζητούν από το ΔΣ του ΕΛΓΑ οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ημαθίας και Πέλλας.

Στο υπόμνημα που κατέθεσαν στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια, κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας, αναφέρονται στις τεράστιες ζημιές στην αναμενόμενη για το 2013 παραγωγή φρούτων (Ροδάκινα, Βερίκοκα κλπ) που σε πολλές ποικιλίες αγγίζει το 100%. Οι ζημιές προκλήθηκαν από τους παγετούς (κύρια στις 17 Μάρτη) και τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις στα κρίσιμα στάδια της ανθοφορίας και της καρπόδεσης με αποτέλεσμα στη συνέχεια την πτώση της καρποφορίας (ατροφικοί καρποί).

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι ζητούν:

Τη θεσμοθέτηση κρατικής επιχορήγησης του ΕΛΓΑ και να αποζημιώνεται το 100% των ζημιών στην αγροτική παραγωγή και το αγροτικό κεφάλαιο, από όλους τους κινδύνους και τις ασθένειες, γιατί έτσι στηρίζεται το αγροτικό εισόδημα και η συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας για τον μικρομεσαίο αγροκτηνοτρόφο.

Την παραλαβή δηλώσεων ζημιάς από όλους τους παραγωγούς, ένταξη της καταστροφής της φρουτοπαραγωγής στον κανονισμό του ΕΛΓΑ με έγκαιρη και δίκαιη εκτίμηση και αποζημίωση για το σύνολο της ζημιάς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ