Τετάρτη 15 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Καταδίκη των επιθέσεων στο Ρεϊχαλνί

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης σε ανακοίνωσή του εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για τις βομβιστικές επιθέσεις στην τουρκική πόλη του Ρεϊχανλί (στις 11 Mάη), λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Συρία.

Σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Τα δεκάδες θύματα και ακόμη περισσότεροι τραυματίες, στις οικογένειες των οποίων εκφράζουμε τη συμπάθεια και τα συλλυπητήρια μας, προσθέτουν άλλο ένα στοιχείο στην κλιμάκωση των πολεμόχαρων του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.. Δεν είναι τυχαίο ότι η συγκεκριμένη τουρκική πόλη του Ρεϊχανλί χρησιμοποιείται ως εφαλτήριο για τη στρατολόγηση, εκπαίδευση και αποστολή μισθοφόρων προς την Συρία, ενώ η ίδια πόλη καταγγέλθηκε πολλές φορές από το Κίνημα Ειρήνης ως διασταύρωση και σημείο μεταφοράς για όπλα και στρατιωτικό υλικό προς το λεγόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό.

Δίχως να γνωρίζουμε ακόμη τις λεπτομέρειες των γεγονότων και το παρασκήνιο τους, είναι φανερό ότι οι πολιτικές της ενεργούς πολιτικής και στρατιωτικής ανάμειξης που εξασκείται από την Τουρκία (τελευταία και με την εγκατάσταση των πυραύλων "Πάτριοτ" του ΝΑΤΟ στην ίδια περιοχή) στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών σχεδίων για αποσταθεροποίηση και ανατροπή του Συριακού καθεστώτος, έχουν συνέπειες τόσο για το συριακό όσο και τον τούρκικο λαό». Και καταλήγει: «Το ΠΣΕ, έχοντας οργανώσει με την Επιτροπή Ειρήνης της Τουρκίας μόλις πριν δέκα μέρες και σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το Ρεϊχανλί μια μεγάλη διεθνιστική συναυλία αλληλεγγύης με το λαό της Συρίας στην Αντιόχεια, δηλώνει βέβαιο για τα φιλειρηνικά αισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του τουρκικού λαού και ειδικά του πληθυσμού της επαρχίας Χατάϊ (όπου ανήκει και το Ρεϊχανλί). Σε αυτά τα πλαίσια εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις σε πάνω από δέκα πόλεις στην Τουρκία, συμπεριλαμβανόμενης και της Αντιόχειας, όπου ο λαός απαιτεί ειρήνη και τερματισμό της ανάμειξης στη Συρία. Το ΠΣΕ επαναλαμβάνει τα συνθήματα και αιτήματά του ενώνοντας τις φωνές του με αυτές των χιλιάδων διαδηλωτών στην Τουρκία:

Ειρήνη και αντιιμπεριαλιστική αλληλεγγύη των γειτονικών λαών!

Εξω το ΝΑΤΟ από την Μέση Ανατολή!

Κάτω ο ιμπεριαλισμός που γεννά πολέμους και δυστυχία!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ