Τετάρτη 15 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΣΥΡΙΖΑ
Ικανοποίηση για τη συμφωνία των «εταίρων»

Την ικανοποίηση της κυβέρνησης για τη χτεσινή συμφωνία των «εταίρων» μετέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, που σε δήλωσή του έκανε λόγο για μια «θετική και ελπιδοφόρα εξέλιξη για την οικονομία και την κοινωνική συνοχή».

Από τη μεριά της, η ΔΗΜΑΡ χαιρέτισε την υπογραφή της ΕΓΣΣΕ χαρακτηρίζοντάς την «στοιχειώδη συνεισφορά των εργοδοτικών οργανώσεων στην κοινωνική συνοχή». Εκφράζοντας την απογοήτευσή της για την άρνηση του ΣΕΒ να συμβάλει στη διατήρηση της «κοινωνικής συνοχής», τον εγκάλεσε για «κοντόθωρη, συντεχνιακή και άκρως συντηρητική προσέγγιση των εργασιακών σχέσεων στη δοκιμαζόμενη από την ύφεση και την ανεργία χώρα μας»!

Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει το γεγονός και το ΠΑΣΟΚ, ισχυριζόμενο μάλιστα πως αυτή η σύμβαση «δημιουργεί ασφάλεια δικαίου στους εργαζομένους»! Με τη σειρά του ψέγει τον ΣΕΒ για την «απαράδεκτη άρνησή του να συνυπογράψει τη σύμβαση που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις χθεσινές μεγαλόστομες διακηρύξεις του προέδρου του, οι οποίες ως αποδεικνύεται στερούνται ουσιαστικού περιεχομένου».

Μια μέρα μετά τους χαριεντισμούς του προέδρου του με τον ΣΕΒ, ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε χτες στην ανάγκη να... καταγγείλει την άρνησή του να υπογράψει τη νέα ΕΓΣΣΕ, με τον Δ. Στρατούλη να διαμαρτύρεται: «Η άρνηση του ΣΕΒ να υπογράψει, έστω αυτή την περιορισμένων αποτελεσμάτων (sic) συμφωνία μεταξύ της ΓΣΕΕ και των τριών άλλων εργοδοτικών φορέων, και οι εν συνεχεία προκλητικές ανακοινώσεις του, αποδεικνύουν, για άλλη μια φορά, ποιοι ήταν οι πραγματικοί "κουκουλοφόροι" που υποδείκνυαν στην τρόικα τι πρέπει να κατεδαφίσει μαζί με τις μνημονιακές κυβερνήσεις από την εργατική νομοθεσία και κυρίως από τους μισθούς και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας»!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ