Παρασκευή 10 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Επιχειρούν ξαναγράψιμο της Ιστορίας

«Μετά τη νίκη της αντεπανάστασης στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, οι καπιταλιστές επιχειρούν να "ξαναγράψουν" την Ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, να σβήσουν τις ηρωικές σελίδες της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, την προσφορά του σοσιαλιστικού συστήματος και των Κομμουνιστικών Κομμάτων στην επιτυχία αυτής της εποποιίας. Ο αντικομμουνισμός γίνεται επίσημη ιδεολογία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία καθιέρωσε την 9η του Μάη ως "Ημέρα της Ευρώπης". Ο φασισμός εξισώνεται με τον κομμουνισμό, ο Χίτλερ, που έπνιξε στο αίμα την ανθρωπότητα, με τον Στάλιν, που ήταν ηγέτης της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

Οι πολιτικοί απόγονοι των εχθρών του λαού

(...) Ο λαός μας, η εργατική τάξη της χώρας μας, έχει πολύτιμη πείρα από την πάλη ενάντια στο φασισμό, η οποία επιβεβαιώνει ότι ο φασισμός βγαίνει από τα σπλάχνα του καπιταλιστικού συστήματος. Είναι μορφή άσκησης της εξουσίας των μονοπωλίων, την οποία εξέφρασαν ο Χίτλερ, ο Μουσολίνι και γενικότερα τα εθνικοσοσιαλιστικά κόμματα. Ο φασισμός και ο ναζισμός σε κάθε φάση σηκώνουν κεφάλι για να υπηρετήσουν τα μονοπώλια, να δώσουν ανάσα ζωής στον καπιταλισμό, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης του. Σήμερα, ο φασισμός εμφανίζεται με τη μορφή της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων. Η Χρυσή Αυγή είναι οργάνωση της αστικής τάξης, του κεφαλαίου, είναι φασιστική - ναζιστική οργάνωση. Το μαρτυρά η δολοφονική της δράση ενάντια σε μετανάστες, εργάτες, ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Το μαρτυρά η ολόπλευρη στήριξή της στην πλουτοκρατία. Το ομολογεί το αντικομμουνιστικό της παραλήρημα, το μίσος και η χολή για κάθε ηρωική σελίδα του λαού μας, τον αγώνα του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης, το ΔΣΕ, η λατρεία της προς τα "τάγματα ασφαλείας", τους δοσίλογους της Κατοχής, τους ντόπιους συνεργάτες των ναζί, που στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της πάλης του ΔΣΕ, έγιναν συνεργάτες των Βρετανών και Αμερικανών ιμπεριαλιστών. Η Χρυσή Αυγή είναι οι πολιτικοί απόγονοι των εχθρών του λαού.

Ο λαός έχει τη δύναμη να τους ανατρέψει

Μόνο το εργατικό - λαϊκό κίνημα, η Λαϊκή Συμμαχία που θα δυναμώνει σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής του συστήματος που γεννάει το φασισμό, μπορεί να απομονώσει και να αχρηστεύσει τη δράση των φασιστοειδών στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές (...) Οπως τότε, έτσι και σήμερα το ΚΚΕ αναδεικνύει την ανάγκη ο λαός να πιστέψει στη δύναμή του, να οργανώσει την πάλη του, τη Λαϊκή Συμμαχία για να βάλει τέλος στο σύστημα που γεννά τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, το φασισμό και τον πόλεμο» (από την ανακοίνωση του ΚΚΕ για την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης / ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πήρε απάντηση το αντικομμουνιστικό ντελίριο των απογόνων των ναζί(2019-04-18 00:00:00.0)
Καλοδεχούμενοι οι φασίστες και το «φεστιβάλ» τους(2013-05-11 00:00:00.0)
Τιμά τα 68 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη(2013-04-28 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις αντιστασιακών(2008-05-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ