Πέμπτη 9 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κι άλλος στο fun club της δραχμής

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται ή τα «ορφανά» και «αδέσποτα» του αστικού πολιτικού συστήματος πιστεύουν πως τώρα είναι η ευκαιρία να επιχειρήσουν ένα δυναμικό «come back»... Η καπιταλιστική κρίση, η προσπάθεια διαχείρισής της σε ευρωενωσιακό επίπεδο προς όφελος των μονοπωλίων και σε βάρος των λαών, η διογκούμενη δυσαρέσκεια και οργή και η αποκαθήλωση της ΕΕ σε λαϊκές συνειδήσεις, είναι το θερμοκήπιο όπου αναπαράγονται σαν αμοιβάδες «νέα» κόμματα, κινήσεις, πρωτοβουλίες με κοινό παρονομαστή τη «δραχμή», την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

Ανάμεσά τους και το κόμμα που ανακοίνωσε ότι ιδρύει ο Θεόδωρος Κατσανέβας, του παλιού γνωστού ΠΑΣΟΚ, με τίτλο: «Δραχμή, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων», κατά το πρότυπο του κόμματος του Πέπε Γκρίλο. Ούτε ο τίτλος πρωτοτυπεί ούτε το περιεχόμενο του κόμματος που ομνύει «στην αυτοδύναμη ανάπτυξη της χώρας», στην «ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας», στις «κατάλληλες διεθνείς συμμαχίες» με προεξάρχουσα τη συμμαχία των χωρών του Νότου, που ξορκίζει την κακιά Γερμανία, τον καζινοκαπιταλισμό κ.ά. Συρραφή αιτημάτων και συνθημάτων που θέτουν και το μόρφωμα αυτό σε τροχιά δορυφόρου γύρω απ' τον ΣΥΡΙΖΑ, που με βεβαιότητα θα χρειαστεί «χέρια» για να ξελασπώσει τους αστούς απ' την κρίση όταν του ανατεθεί η αστική διαχείριση.

Ούτε ο Θ. Κατσανέβας ούτε άλλα σχήματα που αναμασούν τα ίδια και τα ίδια, δεν έχουν να προσφέρουν στον λαό τίποτα άλλο πέρα από σύγχυση, αποπροσανατολισμό και τελικά την ενσωμάτωσή του πιο βαθιά στο σύστημα που τον τσακίζει. Μόνο που του υπόσχονται ότι το «μαστίγιο» θα συνοδεύεται από την παροχή «αναλγητικών» και «τονωτικών» της «εθνικής» περηφάνιας. Οσο να 'ναι, άλλο να σε τσακίζουν με ευρώ και άλλο με δραχμή...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ