Τρίτη 30 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ωμός εκβιασμός σε βάρος όλης της εργατικής τάξης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για την αντεργατική τροπολογία της κυβέρνησης:

«Με μια απαράδεκτη και προκλητική αντεργατική τροπολογία της τελευταίας στιγμής, η συγκυβέρνηση, με επιμονή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, έδωσε νέο ισχυρό πλήγμα στον ήδη τσακισμένο κατώτερο μισθό και μεροκάματο και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανεργίας, η κυβέρνηση πέρασε τροπολογία, με την οποία μπορούν να προσλαμβάνονται άνεργοι σε προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα και να αμείβονται με λιγότερα και από το σημερινό εξευτελιστικό κατώτατο μισθό, δηλαδή μέχρι 490 ευρώ μεικτά και 427 ευρώ για τους νέους κάτω των 25 ετών και με μεροκάματο 19,6 ευρώ και 17,1 ευρώ, και να ασφαλίζονται μόνοι τους.

Ανοίγει το δρόμο για την επέκταση τέτοιων προγραμμάτων σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, αφού αυτά θα υλοποιούνται και σε σχολεία, νοσοκομεία. Επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι στόχος των απολύσεων στο Δημόσιο είναι το ξερίζωμα της μόνιμης εργασίας με δικαιώματα και η αντικατάσταση των εργαζομένων με άλλους φτηνότερους και χωρίς κανένα δικαίωμα.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση θεσμοθετεί νέα προνόμια για το μεγάλο κεφάλαιο, μειώνοντας ακόμη περισσότερο τις εργοδοτικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, γεγονός που επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την οικονομική τους κατάσταση. Ανοίγει νέους επικίνδυνους δρόμους, αφού με πρόσχημα την κακή οικονομική κατάσταση των ταμείων για την οποία ευθύνονται οι κυβερνήσεις και η μεγαλοεργοδοσία, θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα νέο χτύπημα στο ασφαλιστικό σύστημα.

Πρόκειται για κυνικό και ωμό εκβιασμό σε βάρος των ανέργων και των οικογενειών τους, σε βάρος συνολικά της εργατικής τάξης, αφού τους ωθεί να επιλέξουν μεταξύ της ανεργίας ή της περιστασιακής μισοανεργίας, χωρίς κανένα δικαίωμα.

Η αντεργατική τροπολογία αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι τα αντεργατικά μέτρα δεν επιβάλλονται απλά από κάποιους δανειστές, αλλά αποτελούν τη στρατηγική του κεφαλαίου για έξοδο από την κρίση, φορτώνοντας τα βάρη στους εργαζόμενους, χωρίς ημερομηνία λήξης. Είναι το αποτέλεσμα του σημερινού δρόμου ανάπτυξης που υπερασπίζονται όλα τα κόμματα του "ευρωμονόδρομου".

Το ΚΚΕ με την πρόταση νόμου, που κατέθεσε στη Βουλή, πρότεινε τη διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων ανακούφισης των ανέργων, παλεύει για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, έτσι ώστε κανένας εργαζόμενος να μην είναι απροστάτευτος. Απευθύνουμε κάλεσμα συστράτευσης με το ΚΚΕ για την ενίσχυση της λαϊκής πάλης και συμμαχίας που θα βάλει τέλος στο σύστημα που γεννά τη φτώχεια και ανεργία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τροπολογίες του ΚΚΕ για πραγματική ανακούφιση του λαού από φόρους και χρέη(9/5/2019)
Αρπάζουν και το ρευστό των Ταμείων(15/3/2015)
Πρωτοβουλίες για να ανακοπεί η επίθεση σε βάρος Ταμείων και συνταξιούχων(3/5/2013)
Στρώνει το έδαφος για νέες ανατροπές(15/3/2012)
Καταστροφή(5/5/2011)
Υπεύθυνη η κυβερνητική πολιτική(28/7/2007)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org