Τρίτη 30 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ
Και δεν τους πλήρωσαν και τους απέλυσαν!

Καταγγελία του ΠΑΜΕ που ζητά συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας

Οχι μόνο παραμένουν απλήρωτοι, με τα συνολικά μεροκάματα που τους χρωστά η εργοδοσία να φτάνουν τα 200.000 ευρώ, αλλά και απολύθηκαν! Ο λόγος για τους μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα που πρόσφατα δέχτηκαν δολοφονική επίθεση από τους μεγαλοϊδιοκτήτες γης - εργοδότες τους, όταν ζήτησαν τα λεφτά τους.

Τα παραπάνω καταγγέλλει το ΠΑΜΕ που με επιστολή του ζητά άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, ο οποίος -όπως σημειώνει το ΠΑΜΕ- χτες είχε συνάντηση με τους μεγαλοπαραγωγούς.

Η επιστολή του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι: «Από την ενημέρωση που είχαμε από τους εργάτες οι οφειλές από τα μεροκάματά τους ανέχονται στο ποσό των 200.000 ευρώ. Από την άλλη, οι εργοδότες όχι μόνο δεν πληρώνουν τα οφειλόμενα, αλλά έχουν προσλάβει νέους εργάτες αντί εκείνων που είναι απλήρωτοι με τις ίδιες άθλιες συνθήκες. Ζητάμε άμεσα συνάντηση μαζί σας στην οποία θα παραβρίσκεται και επιτροπή από τους εργάτες της Μανωλάδας».

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ, καλεί «τα συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, συνδικαλιστικές οργανώσεις, να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους, τη στήριξή τους στους αποκλεισμένους από την εργοδοσία εργάτες. Να θυμίσουν στα μέλη τους ότι η τακτική του Μάνεση που πλήρωνε κανονικά, τους εργάτες στο Βόλο -μόνο- για όσο καιρό ήθελε να χτυπήσει την απεργία των εργατών στη Χαλυβουργία της Αθήνας, είναι ίδια και γνωστή σε όλους τους εργοδότες. Θέλουν να μας βάζουν σε αντίπαλα στρατόπεδα για να σφαχτούμε μεταξύ μας. Να μην τους κάνουμε τη χάρη».

Τη δολοφονική επίθεση ενάντια στους μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα, καταδικάζουν με ψηφίσματά τους: Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Πιερίας, το ΔΣ της Ενωσης Τεχνικών Ραδιοφώνου Μακεδονίας - Θράκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαίτησε μέτρα για τους εργάτες γης στη Μανωλάδα(2013-05-18 00:00:00.0)
Ο πρέσβης και η... αποφυγή παρεξηγήσεων(2013-05-03 00:00:00.0)
Χρειάζεται οργανωμένη αναμέτρηση με τους εκμεταλλευτές και το σύστημά τους(2013-04-19 00:00:00.0)
Τα κέρδη τους έχουν αίμα(2013-04-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ