Τρίτη 30 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΙΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλουν το κλείσιμο υποκαταστήματος του ΙΚΑ

Ανακοίνωση - καταγγελία για το κλείσιμο του ΙΚΑ Αγίου Φανουρίου, εξέδωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις Ιλίου του ΚΚΕ. Το κείμενο αυτό μοιράστηκε σε κατοίκους της περιοχής, ασθενείς, ασφαλισμένους κατά τη διάρκεια περιοδείας μελών των Κομματικών Οργανώσεων στο υποκατάστημα του ΙΚΑ με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ την περασμένη Πέμπτη.

Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται πως «με το κλείσιμο του ΙΚΑ της περιοχής του Αγίου Φανουρίου χιλιάδες εργαζόμενοι στις γειτονιές του ΙΛΙΟΥ μένουν χωρίς ιατρική περίθαλψη. Σε πολλές περιοχές της Αττικής συμβαίνουν αντίστοιχες συγχωνεύσεις πολυιατρείων του ΙΚΑ και κέντρων Υγείας». Παράλληλα, υπογραμμίζεται πως η Δημόσια Υγεία είναι στο στόχαστρο καθώς 6 στους 10 κατοίκους της χώρας δεν έχουν πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, οι επισκέψεις στο ΙΚΑ μειώθηκαν από 32 εκατομμύρια το χρόνο σε 8 εκατομμύρια και για 10 εκατομμύρια ασφαλισμένους πριν αντιστοιχούσαν 30.000 γιατροί, τώρα 12.000 και σε λίγο καιρό θα φτάσουν τους 8.500 γιατρούς.

Στην επίθεση στην Υγεία εντάσσεται και το σταδιακό κλείσιμο του ΙΚΑ στον Αγιο Φανούρη, αφού όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση: «Ενώ, αντικειμενικά οι λαϊκές ανάγκες για δημόσιες, δωρεάν υγειονομικές υπηρεσίες αυξάνουν, η αντιδραστική συγκυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ενωση προωθούν περικοπές και κλείσιμο μονάδων υγείας, που θα επιδεινώσουν την ήδη άθλια κατάσταση. Πρόκειται για βαθύτατα ταξική πολιτική. Αποτέλεσμα: Η Υγεία γίνεται εμπόρευμα και όσοι έχουν χρήματα την αγοράζουν, οι υπόλοιποι στο έλεος της μοίρας τους».

Οι Κομματικές Οργανώσεις απαιτούν να μην κλείσει το συγκεκριμένο ΙΚΑ, να προσληφθεί προσωπικό όλων των ειδικοτήτων πλήρους απασχόλησης, όλοι οι πολίτες να έχουν βιβλιάριο Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να καταργηθεί κάθε πληρωμή και συμμετοχή σε εξετάσεις και φάρμακα και οι εισφορές στον κλάδο Υγείας και να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση σε Υγεία και Φάρμακο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ