Τρίτη 30 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Από την κινητοποίηση της Κυριακής
Από την κινητοποίηση της Κυριακής
Συγκέντρωση πραγματοποίησαν την Κυριακή το απόγευμα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της συγκυβέρνησης που ψηφίστηκε την ίδια μέρα. Η συγκέντρωση έγινε στον πεζόδρομο της Κοραή με τη συμμετοχή εργαζομένων από τους Δήμους, την Περιφέρεια, την Υγεία, την Εκπαίδευση και άλλους χώρους, που πλήττονται άμεσα από τις προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου.

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Χρ. Κυριαζής, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, στάθηκε μεταξύ άλλων στη διάταξη για τους συμβασιούχους που διευκολύνει τις απολύσεις τους, αφού δεν αναγνωρίζει τις δικαστικές αποφάσεις όταν είναι υπέρ τους. Οπως είπε, η προσωρινή απόσυρση της διάταξης «δεν πρέπει να εφησυχάζει κανέναν. Αντίθετα πρέπει να δείξουμε ετοιμότητα, γιατί θα επανέλθουν μετά το Πάσχα και το θα συμπεριλάβουν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών (...) Παραμένει επίκαιρο το σύνθημά μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Ούτε βήμα δεν κάνουμε πίσω από αυτό».

Στη συγκέντρωση μίλησε ακόμα ο Η. Πατίδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αύξηση του ωραρίου εργασίας των εκπαιδευτικών, που θα έχει σαν συνέπεια «την εργασιακή εντατικοποίηση, την υποβάθμιση της μορφωτικής και εκπαιδευτικής διαδικασίας». Ακολούθησε πορεία μέσω Σταδίου έως τη Β. Αμαλίας έξω από τη Βουλή. Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις αυριανές πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Κινητοποίηση την Κυριακή διοργάνωσαν στο Σύνταγμα και οι ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org