Σάββατο 27 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Να απαντήσει ο λαός με βάση τη συσσωρευμένη πείρα του

Σε εκδήλωση του Τομέα Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στο ΓΝ Πατησίων μίλησε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ

«

Η οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ», ήταν το θέμα της ομιλίας που έκανε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε εργαζόμενους, γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς υπαλλήλους του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων, σε εκδήλωση που οργάνωσε ο Τομέας Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Σε μια γεμάτη από κόσμο αίθουσα, ο Ν. Σοφιανός κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για κλείσιμο του νοσοκομείου, μετά και την άρση πρόσφατα της εφημερίας του Παθολογικού και του Καρδιολογικού Τμήματος. Τόνισε ότι εδώ και χρόνια οι δυνάμεις του Κόμματος, του ΠΑΜΕ, της Λαϊκής Επιτροπής της γειτονιάς και οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στο Δήμο, είναι στο πλευρό των εργαζομένων, και θα συνεχίσουν, στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι να παραμείνει σε λειτουργία το νοσοκομείο και μάλιστα χωρίς εκπτώσεις, αλλά με σύγχρονους όρους, με προσλήψεις άμεσα μόνιμου προσωπικού, πλήρη λειτουργία και ανάπτυξη, όπως και όλων των νοσοκομείων, με δωρεάν υπηρεσίες για όλους.

Στη συνέχεια, κάνοντας αναφορά και στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο, θύμισε ότι η καπιταλιστική κρίση αξιοποιήθηκε για μείωση μισθών, ισοπέδωση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, για να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας στα μονοπώλια. Σημείωσε ότι για να έχει αποτελέσματα ο αγώνας του λαού ενάντια σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, δεν πρέπει να παγιδεύεται σε ψευτοδιλήμματα, όπως το «ευρώ ή δραχμή», «μνημόνιο - αντιμνημόνιο», αλλά με βάση και τη σωρευμένη πείρα του να απαντήσει στο πραγματικό ζήτημα που τίθεται και είναι «με τα μονοπώλια ή με το λαό».

Διευκρίνισε ότι λύση συμφέρουσα για τα λαϊκά στρώματα δεν μπορεί να υπάρξει με διαχείριση, μια τάχα καλύτερη διαπραγμάτευση εντός της ΕΕ ή υποχωρήσεις μπροστά στη λογική του μικρότερου κακού. Υπογράμμισε ότι χρειάζεται αποδέσμευση από την ΕΕ, που καταστρέφει τις παραγωγικές δυνατότητες του τόπου, συνθλίβει τις προοπτικές ανάπτυξης με επίκεντρο τις ανάγκες του λαού, που μόνο μια λαϊκή εξουσία μπορεί να ικανοποιήσει, βάζοντας κάτω από εργατικό - κοινωνικό έλεγχο τα μονοπώλια.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ν. Σοφιανός κατήγγειλε τις αυταπάτες που σπέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τις κωλοτούμπες και τα διαπιστευτήρια που έδωσε ο ίδιος ο Τσίπρας στο ΔΝΤ, την ΕΚΤ, τα ξένα και ντόπια μονοπώλια, ενόσω μάλιστα οι αντιθέσεις στην ΕΕ οξύνονται, προϊδεάζοντας για το τι ετοιμάζουν στο λαό και αυτές οι δυνάμεις της διαχείρισης, στηρίζοντας στην πράξη την οικονομία της εκμετάλλευσης που έχει φάει τα ψωμιά της, παράγει από τη μια τεράστιο πλούτο για λίγους, και δυσπερίγραπτη φτώχεια για τους πολλούς.

Κάλεσε σε παλλαϊκή συμμετοχή στην απεργία της Πρωτομαγιάς την ερχόμενη Τετάρτη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνουν πανελλαδικά το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ, τα ταξικά συνδικάτα. Παραπέρα, να οικοδομηθεί άμεσα και από τα κάτω μια πλατιά κοινωνική συμμαχία εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, νεολαίας, με κοινούς στόχους και αιτήματα, κόντρα στα μονοπώλια. Μια συμμαχία που πολιτικοποιώντας τον αγώνα της θα βάλει στόχο την εξουσία, έξοδο εδώ και τώρα από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους και το λαό κυρίαρχο του πλούτου που παράγει.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση με τους εργαζόμενους που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ομιλία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ