Σάββατο 27 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
«Μαχαίρι» στις κατασκηνώσεις για τα παιδιά των εμποροϋπαλλήλων

Καταγγελία της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Την απόφαση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (πρώην ΤΕΑΥΕΚ) και του υπουργείου Εργασίας, να σταματήσουν την παροχή ολιγοήμερων διακοπών σε κατασκηνώσεις για τα παιδιά των εμποροϋπαλλήλων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Οι εμποροϋπάλληλοι γονείς, ενώ ετοίμαζαν ανυποψίαστοι τα έγγραφα για τη συμμετοχή των παιδιών τους στις κατασκηνώσεις, ανακάλυψαν ξαφνικά ότι η συγκεκριμένη παροχή καταργήθηκε, ενώ την ίδια ώρα οι εισφορές τους προς το Ταμείο έχουν αυξηθεί.

Με ανακοίνωσή της η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων σημειώνει: «Σε μια περίοδο που η ανεργία χτυπά κάθε λαϊκή οικογένεια, που οι καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων τείνει να γίνει καθεστώς, τα χαράτσια και η ακρίβεια σφίγγουν θηλιά στο λαιμό κάθε οικογενειάρχη, η ανάγκη να χαρίσεις λίγες μέρες ξενοιασιάς στην οικογένειά σου είναι άπιαστο όνειρο, τώρα είναι περισσότερο αναγκαίο και ζωτικής σημασίας να μην κοπεί η παροχή για διακοπές σε κατασκηνώσεις, για τα παιδιά των εμποροϋπαλλήλων».

Καταγγέλλει ότι η κατάργηση και αυτής της παροχής εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής που θέλει τον εργαζόμενο σύγχρονο δούλο, και τα ασφαλιστικά ταμεία πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο. Καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο ταξικό σωματείο και οργανωμένα να αντιπαλέψουν τις αντιλαϊκές πολιτικές, με μαζική συμμετοχή στην απεργία της πρωτομαγιάς και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, μέσα από την οποία να απαιτήσουν επιπλέον να χορηγηθεί η παροχή, ώστε όλα τα παιδιά των συναδέλφων να χαρούν λίγες μέρες ξενοιασιάς.

  • Οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου, κατέθεσαν την καταγγελία της διοίκησης της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων, ως Αναφορά, προς τον υπουργό Εργασίας - Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ