Σάββατο 27 Απρίλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χαριεντισμοί μ' αυτούς που συνομολόγησαν το μνημόνιο

Παπαγεωργίου Βασίλης

Με τον γγ του Σοσιαλιστικού Κόμματος Πορτογαλίας, Α. Ζ. Σεγούρο, συναντήθηκε χτες ο Αλ. Τσίπρας, αδράχνοντας την ευκαιρία να χαρακτηρίσει το κόμμα αυτό δυνάμει σύμμαχο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Πρέπει να έχουμε έναν ανοιχτό διάλογο, διότι η συνεργασία των χωρών του Νότου και των πολιτικών δυνάμεων που επιδιώκουν μια βιώσιμη λύση εξόδου από την κρίση είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική μας δύναμη μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Πρόκειται για το κόμμα που έλαβε σκληρά αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα, πριν ακόμα η Πορτογαλία προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης, το ίδιο που διαπραγματεύτηκε καταρχήν τη συμφωνία με την τρόικα το 2011, με πανομοιότυπα μέτρα όπως αυτά που υλοποιούνται στην Ελλάδα και το οποίο στήριζε την υλοποίησή τους απ' τη μετέπειτα κυβέρνηση του Κοέλιο μέχρι και πριν λίγους μήνες, οπότε και αναγκάστηκε υπό την πίεση της λαϊκής αντίδρασης σε ελιγμό στη Βουλή αποσύροντας τη στήριξή του.

Τέτοιου είδους συμμάχους αναζητά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με βεβαιωμένη εμπειρία στην προώθηση της βαθιά αντιλαϊκής στρατηγικής που έχουν ανάγκη τα μονοπώλια. Η συνάντηση με τον γνωστό και μη εξαιρετέο Σοάρες ματαιώθηκε λόγω προβλημάτων υγείας που αυτός αντιμετωπίζει. Ωστόσο, ο Αλ. Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και απέσπασε τα εγκωμιαστικά σχόλια ενός πολιτικού που υπηρέτησε με αφοσίωση την αστική τάξη της χώρας του, στρεφόμενος με μένος εναντίον του εργατικού, λαϊκού και κομμουνιστικού κινήματος της Πορτογαλίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ