Παρασκευή 26 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΤΟΕ ΓΙΑ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
Ζητά από τους τραπεζίτες «καλύτερη» πρόταση...

...και την ίδια ώρα καλεί τους εργαζόμενους να συμβάλουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου!

Από παλιότερη κινητοποίηση στον κλάδο
Από παλιότερη κινητοποίηση στον κλάδο
Να κηρύξει απεργία την ...Πρωτομαγιά για την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αποφάσισε η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας. Πριν από την απεργία είχε οριστεί να γίνει νέα συνάντηση με τους τραπεζίτες την ερχόμενη Δευτέρα όπου η πλειοψηφία θα ζητήσει να καταθέσουν «καλύτερη» πρόταση από αυτή που ήδη έχουν καταθέσει. Θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και σε περίπτωση που κριθεί ότι δεν ικανοποιείται το αίτημά τους θα κηρύξουν απεργία και την Πέμπτη 2 Μάη. Ακόμα, μίλησαν για το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων και τη βδομάδα μετά το Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι οι τραπεζίτες στην τελευταία συνάντηση πρότειναν διετή σύμβαση που να προβλέπει: Μειώσεις 7% στα κλιμάκια του ενιαίου μισθολογίου και κατάργηση του επιδόματος ισολογισμού, που αθροιστικά οδηγούν σε μείωση των μισθών τουλάχιστον κατά 11%. Διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των κεντρικών υπηρεσιών, 8 π.μ. - 8 μ.μ. Ακόμα, οι τραπεζίτες είπαν ότι δέχονται να γίνουν κάποιες ρυθμίσεις στα στεγαστικά δάνεια των τραπεζοϋπαλλήλων αλλά δε δέχονται να αναλάβουν καμιά ρητή δέσμευση για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Οι ταξικές δυνάμεις δήλωσαν ότι δεν πρέπει να γίνει δεκτή καμιά μείωση μισθών, καμιά απόλυση, καμιά αλλαγή ωραρίου, κανένα χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων. Ακόμα, κατήγγειλαν τη συνδικαλιστική πλειοψηφία που υπονομεύει την αγωνιστική διεκδίκηση της ΚΣΣΕ με το να καλεί σε πανστρατιά για να επιτευχθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στις τράπεζες!

  • Σε συγκέντρωση - συζήτηση καλεί η «Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Συμπαράταξη», κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας που θα γίνει στην Εθνική Τράπεζα, τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2013. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα της ΟΤΟΕ (Βησσαρίωνος 9, 4οςόροφος) με θέμα: «Πρωτομαγιά 2013: Στέλνουμε μήνυμα επίθεσης στις επιδιώξεις των τραπεζιτών. Οργανώνουμε την πάλη μας - διεκδικούμε κλαδική σύμβαση που να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ