Παρασκευή 26 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΙΝΙΚΗ «ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΕΙΟ»
Ξεκίνησε χτες η 48ωρη απεργία

Οι εργαζόμενοι έξω από την κλινική, χτες πρώτη μέρα της απεργίας τους
Οι εργαζόμενοι έξω από την κλινική, χτες πρώτη μέρα της απεργίας τους
Σε 48ωρη απεργία έχουν προχωρήσει από χτες οι εργαζόμενοι της ιδιωτικής κλινικής «Βουγιουκλάκειο» διεκδικώντας δεδουλευμένα 9 μηνών, να ανακληθούν οι μειώσεις μισθών που έχει επιβάλλει μονομερώς η εργοδοσία και να εφαρμοστεί η κλαδική σύμβαση του 2009. Οι περίπου 100 εργαζόμενοι εδώ και δυο χρόνια βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, με στάσεις εργασίας, επίσχεση εργασίας, ενώ έχουν κάνει κι ασφαλιστικά μέτρα.

Την Τρίτη σε γενική συνέλευση αποφάσισαν να κάνουν 48ωρη απεργία με τη στήριξη του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας και σήμερα έχουν νέα γενική συνέλευση.

Οπως σημείωσε στον «Ρ» η Αναστασία, νοσηλεύτρια της κλινικής, «μας έχει γίνει μείωση μισθών 30% - 40% χωρίς να το ξέρουμε, την έκανε μονομερώς με εντολή στο λογιστήριο. Επίσης έχει αυξήσει το ωράριο των εργαζομένων του μικροβιολογικού εργαστηρίου». «Οπως όλοι οι ιδιοκτήτες, έτσι κι εδώ επικαλείται τις πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ, ξεχνώντας πως εμείς δεν είμαστε υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ...». Επίσης πρόσθεσε πως «οι περισσότεροι ασθενείς ξέρουν την κατάσταση και κατανοούν τον αγώνα μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ