Παρασκευή 26 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΞΑΝΘΗΣ
Κινητοποίηση για τα προνοιακά επιδόματα

Την άμεση καταβολή των πολυτεκνικών, τριτεκνικών και σχολικών επιδομάτων καθώς και την αύξησή τους στα επίπεδα που ήταν πριν τις περικοπές, απαίτησαν η Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης και η Λαϊκή Επιτροπή Δροσερού, με μαχητική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης.

Με την πορεία, αλλά και τη συγκέντρωση στην αντιπεριφέρεια, κατήγγειλαν τις πολιτικές στήριξης των μονοπωλίων και το φόρτωμα της κρίσης τους στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Οπως είπαν, μέρος αυτής της πολιτικής είναι και οι περικοπές στα προνοιακά επιδόματα.

Συγκεκριμένα, κατήγγειλαν ότι η τελευταία δόση των πολυτεκνικών/τριτεκνικών επιδομάτων του 2012 ακόμα δεν έχει δοθεί. Τα σχολικά επιδόματα για το 2011 - 12 με το «κόλπο» των «αντικειμενικών» κριτηρίων για το εισόδημα δόθηκαν σε ελάχιστες μονογονεϊκές οικογένειες. Για μήνες ταλαιπωρούνται στα ΚΕΠΑ άτομα με αναπηρία, μένοντας μέχρι και πάνω από ένα χρόνο χωρίς εισόδημα. Μεγάλες είναι οι μειώσεις σε πολυτεκνικά / τριτεκνικά, ενώ επίκειται μείωση και στα επιδόματα αναπηρίας. Σε περιοχές της Ξάνθης που η ανεργία τσακίζει κόκαλα, όπως είναι ο συνοικισμός του Δροσερού, η κατάσταση με τη μείωση και κατάργηση των προνοιακών επιδομάτων έχει οδηγήσει πολλές οικογένειες σε κατάσταση εξαθλίωσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ