Παρασκευή 26 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ»
Συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις

Στο πλευρό των εργατών το ΚΚΕ

Οι εργαζόμενοι των ΕΑΣ έξω από το υπουργείο Οικονομικών
Οι εργαζόμενοι των ΕΑΣ έξω από το υπουργείο Οικονομικών
Ολοήμερη κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι των «Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων» (ΕΑΣ, πρώην ΠΥΡΚΑΛ - ΕΒΟ), απαιτώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους και την ουσιαστική λειτουργία των εργοστασίων, τα οποία, εξαιτίας των διαχρονικών κυβερνητικών πολιτικών, σήμερα μαραζώνουν. Από το πρωί οι εργάτες των ΕΑΣ βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών απαιτώντας να υλοποιηθεί η δέσμευση για καταβολή χρηματοδότησης από την κυβέρνηση στα ΕΑΣ προκειμένου οι εργαζόμενοι να πληρωθούν τα οφειλόμενα, αλλά και να λειτουργήσουν πλήρως όλα τα εργοστάσια. Οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, είναι απλήρωτοι εδώ και 4 μήνες.

Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας τον εμπαιγμό σε βάρος των εργαζομένων, δεσμεύτηκε για χρηματοδότηση των ΕΑΣ με ένα ποσό πολύ χαμηλότερο τόσο αναφορικά με τις ανάγκες των εργαζομένων για την πλήρη εξόφλησή τους, όσο και για τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η χρηματοδότηση που υποσχέθηκε η κυβέρνηση δεν εξοφλεί ούτε ένα μήνα από το σύνολο των δεδουλευμένων που τους οφείλονται. Οι εργαζόμενοι, μετά από αυτήν την εξέλιξη, πραγματοποίησαν πορεία στο Μέγαρο Μάξιμου, όπου εξέφρασαν τα αιτήματά τους στον ειδικό γραμματέα του πρωθυπουργού.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο Σπύρος Χαλβατζής, βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράσταση και στήριξη του Κόμματος στους εργαζόμενους των ΕΑΣ: «Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον αγώνα σας και για να πληρωθείτε άμεσα τα δεδουλευμένα, αλλά και για να δημιουργηθούν όροι, συνθήκες και προϋποθέσεις για να προχωρήσει η δραστηριότητα και να πάψουν να απαξιώνονται τα ΕΑΣ. Συντονίστε τον αγώνα σας μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, συνεχίστε την πάλη σας, θα είμαστε μαζί σας», τόνισε ανάμεσα στα άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ