Παρασκευή 26 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Με τη ζωντάνια και τη δημιουργικότητα των μαθητών

Γκράφιτι...
Γκράφιτι...
Γεμάτο Μαθητικά Φεστιβάλ θα είναι το Σαββατοκύριακο που έρχεται, με τις Οργανώσεις της ΚΝΕ να απευθύνουν το κάλεσμα «Αλλαξε τον κόσμο: Το 'χει ανακη...» μέσα από πολύμορφες εκδηλώσεις. Οι Κνίτες, οι Κνίτισσες και πολλοί μαθητές που ένωσαν δυνάμεις μαζί τους γύρω από τη διοργάνωση των φεστιβάλ, ετοίμασαν ένα πλούσιο, πρωτότυπο και ζωντανό πρόγραμμα τόσο στο πολιτικό όσο και στο καλλιτεχνικό τους κομμάτι.

Η καπιταλιστική κρίση, το περιεχόμενο του σχολείου σήμερα, το σχολείο που φτιάχνεται και εκείνο που έχουν ανάγκη οι νέοι, η απάντηση στους φασίστες που προσπαθούν να προσεγγίσουν τους μαθητές, στιγμές από τους αγώνες του λαού, η σοσιαλιστική προοπτική περιλαμβάνονται στη θεματολογία των Φεστιβάλ που παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία ανά περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, στο Φεστιβάλ στο Πέραμα οι μαθητές θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα ερωτηματολογίου που διακίνησαν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στα σχολεία της περιοχής για την ανεργία και τον υποσιτισμό, ενώ η κεντρική συζήτηση είναι αφιερωμένη στην ανεργία. Στο Μπραχάμι θα γίνει συζήτηση με εκπαιδευτικούς για το σχολείο του μέλλοντος και την πείρα από το σοσιαλισμό. Στην Γκράβα οι μαθητές θα συζητήσουν εκθέσεις και πρότζεκτ γύρω από την οικονομική κρίση. Στην Ηλιούπολη θα κάνουν γκράφιτι με θέμα «Εξω η Χρυσή Αυγή από τα σχολεία». Στη Ν. Ιωνία διοργανώνεται «κυνήγι θησαυρού» με θέμα «Ψάχνοντας το μυστικό του μπλόκου της Καλογρέζας». Στην Καλλιθέα οι μαθητές παρουσιάζουν τις εργασίες τους κόντρα στη διδασκαλία της υποταγής και του ψέματος. Πρόκειται για ένα μικρό μόνο δείγμα του τι θα παρουσιάσουν οι μαθητές αυτό το Σαββατοκύριακο στα Φεστιβάλ, μαζί με συναυλίες από πλήθος μαθητικά συγκροτήματα, επιδείξεις αθλημάτων, τουρνουά μπάσκετ, ποδοσφαίρου και σκάκι, εκθέσεις φωτογραφίας και σκίτσου κ.ά. Αντίστοιχα και στις υπόλοιπες περιοχές, τα φεστιβάλ που έγιναν και που είναι προγραμματισμένα να γίνουν, ξεχωρίζουν για τη ζωντάνια του περιεχομένου τους.

Σκάκι...
Σκάκι...
Μαθητικά φεστιβάλ διοργανώνονται τις επόμενες μέρες στις εξής περιοχές:

Στην Αττική

Αύριο Σάββατο: Πειραιάς (πλ. Κοραή), Περιστέρι (πλ. Εθνικής Αντιστάσεως - θεατράκι ΟΤΕ), Σεπόλια (Βότρυς), Μενίδι (κεντρική πλατεία), Καισαριανή (Σκοπευτήριο), Μαρούσι (γήπεδο μπάσκετ Ιερού Λόχου), Λαύριο (κτίριο ΑΚΕΛ).

Κυριακή 28 Απρίλη: Πετρούπολη (πλ. «Ηρώ»), Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο), Πέραμα (πλ. Ηρώων), Γκράβα (θεατράκι), Ηλιούπολη (κεντρική πλατεία), Ελευσίνα (πλ. Ηρώων), Γέρακας (κεντρική πλατεία).

27 και 28 Απρίλη: Κοκκινιά («Ηράκλειτος»), Μπραχάμι (πλ. Παναγούλη), Καλλιθέα (πλ. Δαβάκη). Επίσης, σε Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Ιωνία (την πρώτη μέρα στην πλ. Ελ. Βενιζέλου - τη δεύτερη στο ΚΕΠ).

Στην υπόλοιπη χώρα

Σήμερα: Τούμπα (Κέντρο Πολιτισμού), Λαγκαδάς, Κοζάνη, Αλεξανδρούπολη, Λαμία, Λιβαδειά, Καλαμάτα, Τρίπολη.

Σήμερα και αύριο: Πάτρα (στο παλιό «Αρσάκειο»), Γιάννενα (πάρκο Λιθαρίτσια), Αρτα (πλ. Σκουφά), Σπάρτη, Αργος, Πύργος, Αγ. Θεόδωροι, Ζάκυνθος.

Αύριο: Θέρμη Θεσσαλονίκης, Σέρρες (πλ. Ελευθερίας), Κιλκίς (πεζόδρομος), Γιαννιτσά (Πολιτιστικό Πολύκεντρο), Βέροια, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Κέρκυρα (πάνω πλατεία), Λάρισα (πλ. Λαμπρούλη), Τρίκαλα (πλ. Ρήγα Φεραίου), Βόλος (παραλία, έξω από το Θόλο), Καρδίτσα (Παυσίλυπο), Πύργος, Ρόδος, Χανιά.

...Αθλητικοί αγώνες και πολλές άλλες δραστηριότητες περιλαμβάνονται στα προγράμματα των Φεστιβάλ
...Αθλητικοί αγώνες και πολλές άλλες δραστηριότητες περιλαμβάνονται στα προγράμματα των Φεστιβάλ
28 Απρίλη: Πολύγυρος Χαλκιδικής, Κομοτηνή, Σάμος (Εργατικό Κέντρο).

29 Απρίλη: Πρέβεζα (πεζόδρομος λαϊκής αγοράς).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλήθος εκδηλώσεων το Σαββατοκύριακο(2019-04-17 00:00:00.0)
Οι εκδηλώσεις το επόμενο διάστημα(2017-04-23 00:00:00.0)
Από σήμερα τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ(2014-04-05 00:00:00.0)
Παντού το κάλεσμα «Αλλαξε τον κόσμο: Το 'χει ανάγκη»(2013-04-27 00:00:00.0)
40 μαθητικά φεστιβάλ τις επόμενες μέρες σε όλη τη χώρα!(2013-04-24 00:00:00.0)
Μήνυμα ανατροπής μέσα και έξω από τα σχολεία(2013-04-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ