Πέμπτη 25 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΗ «ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ»
Οξύτατες αντιδράσεις από γιατρούς - νοσηλευτές

«Πανελλήνια ημέρα αιμοδοσίας» σχεδιάζουν για το Σάββατο πανελλαδικά τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, να συγκεντρώσουν αίμα «μόνο για Ελληνες», στο γνωστό τους κόλπο να διχάζουν τους βιοπαλαιστές Ελληνες και μετανάστες, με βάση τη φυλή, το χρώμα ή το θρήσκευμά τους, παρέχοντας οι νεοναζί υπηρεσίες στα μονοπώλια, τα μόνα ωφελημένα από τέτοιους απαράδεκτους διαχωρισμούς.

Φυσικά, οι τέτοιες προσπάθειές τους συναντούν ήδη αντιδράσεις εργαζομένων, αντιδράσεις που αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες μέρες. Χαρακτηριστικά η Ενωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας σε ανακοίνωσή της γράφει:

«Κόντρα στις αρχές του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και της ιατρικής δεοντολογίας, η φασιστική Χρυσή Αυγή καλεί τα μέλη της σε εκδήλωση μίσους και ρατσισμού, διοργανώνοντας το Σάββατο 27 Απριλίου 2013 "Αιμοδοσία Μόνο Για Ελληνες"!

Οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας δηλώνουν κατηγορηματικά ότι προσφέρουν υπηρεσίες υγείας σε όλους τους συνανθρώπους τους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, χρώματος, εθνικότητας ή οποιασδήποτε άλλης διάκρισης.

Απέναντι στους φασίστες της Χρυσής Αυγής, συλλογικά και δυναμικά οι γιατροί απαντούν ότι δε θα επιτρέψουν ούτε αυτή ούτε ανάλογη εκδήλωση στο νοσοκομείο και την πόλη τους. Τους κηρύσσουν ανεπιθύμητους και καλούν όλο το λαό της Λάρισας να τους απομονώσει».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org