Σάββατο 20 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
«Δογματική τοποθέτηση» η κάλυψη των ελλείψεων στην Υγεία

Συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Την κάλυψη όλων των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ ζήτησε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης, αλλά στην απάντησή του ο υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος, με τη λογική που αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα, που μετρά τις παροχές με βάση το κόστος, ανέφερε ότι τα προβλήματα δε λύνονται «με εμμονές και δογματικές τοποθετήσεις σε κάποιες θέσεις που ίσχυαν στο παρελθόν».

Κατά τον υπουργό όλα έχουν κόστος το οποίο επωμίζονται οι φορολογούμενοι και στρεφόμενος κατά όσων αντιδρούν στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ισχυρίστηκε προκλητικά ότι όλοι αυτοί νομίζουν ότι «ο τόπος μπορεί να ξαναγυρίσει εκεί που ήταν για να αναπαράγονται οι αιτίες που μας οδήγησαν σε αυτήν την οδυνηρή κατάσταση».

Για τις απλήρωτες εφημερίες των γιατρών ισχυρίστηκε ότι το θέμα κλείνει με διάταξη που κατέθεσε το υπουργείο Υγείας.

Στην παρέμβασή του, ο Γ. Λαμπρούλης κατήγγειλε ότι η πολιτική της υποχρηματοδότησης του όποιου δημόσιου συστήματος υγείας, εφαρμόζεται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις στο πλαίσιο αποφάσεων της ΕΕ, με στόχο να μετατραπούν οι δομές Υγείας σε επιχειρήσεις, τις οποίες θα πληρώνουν ακριβά οι ασθενείς. Οι εργαζόμενοι και ο λαός, κατέληξε, δεν έχουν να περιμένουν τίποτα το θετικό από το επιχειρηματικό σύστημα που προωθείται στην Υγεία και ως εκ τούτου είναι αναγκαίος ο αγώνας για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ