Σάββατο 20 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΝΟΠΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ
Συνελήφθησαν οι δράστες

Στην Αμαλιάδα εντοπίστηκαν χτες το πρωί και συνελήφθησαν οι τρεις δράστες που πυροβόλησαν εναντίον των μεταναστών, οι οποίοι διεκδίκησαν τα χρήματα για την εργασία τους στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας.

Πρόκειται για έναν 21χρονο, έναν 39χρονο και έναν 27χρονο, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Ο 21χρονος και ο 27χρονος είναι αδέλφια, ενώ δεν έχουν βρεθεί τα δύο κυνηγετικά όπλα και το πιστόλι με τα οποία πυροβόλησαν.

Ο 21χρονος εντοπίστηκε στο δρόμο, ενώ οι άλλοι δύο συνελήφθησαν, παρουσία εισαγγελέα, σε δικηγορικό γραφείο της πόλης. Χτες πιάστηκε ακόμη ένας 38χρονος για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς, όπως φαίνεται, παρείχε κατάλυμα στους καταζητούμενους επιστάτες. Ο 27χρονος, έχει παρελθόν με παρόμοια βίαιη ενέργεια σε βάρος αλλοδαπού, στην ίδια περιοχή.

Η δικογραφία που σχηματίζεται για τους πυροβολισμούς σε βάρος των μεταναστών εργατών γης αφορά σε κακουργηματικά αδικήματα, ενώ για τον επιχειρηματία - καλλιεργητή φράουλας, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη στη Λάππα Αχαΐας, οι κατηγορίες είναι ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Η δολοφονική επίθεση κατά των μεταναστών που δουλεύουν κάτω από μεσαιωνικές συνθήκες εδώ και χρόνια, «κινητοποίησε» τις αρχές. Στη Μανωλάδα έφθασε χτες το πρωί συνοδευόμενος από κλιμάκια αστυνομικών και επιθεωρητών του υπουργείου Εργασίας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας. Ο τελευταίος μπορεί να δήλωσε πως δε θα απελαθούν τα θύματα και πως η οικονομική Αστυνομία θα ελέγχει θέματα ανασφάλιστης εργασίας, αλλά μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είναι οι εμπνευστές του «Ξένιου Δία» και του δόγματος «της ανακατάληψης των πόλεων από τους μετανάστες». Είναι ο ίδιος που διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση πως «λέω ξεκάθαρα ότι χώρος στην Ελλάδα (σ.σ. για τους μετανάστες) δεν υπάρχει». «Ανακάλυψε» δε «ότι όσον αφορά το ευρύτερο κράτος, δεν υπήρξε πάντα "παρών"», ενώ, στην πραγματικότητα ήταν "παρών" με την πολιτική απουσίας οποιουδήποτε ελέγχου, επιτρέποντας σε μεγαλοεπιχειρηματίες να δρουν ασύδοτα.

Τη δυνατότητα χορήγησης άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους στα θύματα της επίθεσης στη Μανωλάδα εξετάζει το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με δήλωση του αναπληρωτή υπουργού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ