Σάββατο 20 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να καταβάλλεται το δωρόσημο τα απογεύματα

Την απόφαση του υπουργείου Εργασίας να καταβάλλεται το δωρόσημο των οικοδόμων μόνο τις πρωινές ώρες - ενώ τόσα χρόνια καταβαλλόταν τα απογεύματα - με συνέπεια οι οικοδόμοι να αναγκάζονται να χάνουν μεροκάματο, για να πάρουν το δώρο τους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας.

Η Ομοσπονδία σημειώνει: «Με πρόσχημα τη μη πληρωμή υπερωριών στους υπαλλήλους του ΙΚΑ, που αξιοποιούνται στη διαδικασία πληρωμής του δωροαδειόσημου των οικοδόμων, το υπουργείο Εργασίας υποχρεώνει τους οικοδόμους σε περίοδο μεγάλης κρίσης και ανεργίας να χάνουν μεροκάματο για να πληρωθούν το δώρο τους.

Την ώρα που έχουν ανάγκη το μεροκάματο και το δώρο τους για να μπορέσουν να περάσουν με τις οικογένειές τους τις γιορτές του Πάσχα το υπουργείο Εργασίας τούς βάζει μπροστά στο δίλημμα "μεροκάματο ή δώρο;".

Το πρόβλημα αυτό είχε ξαναδημιουργηθεί την περασμένη χρονιά και λύθηκε με την παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας γιατί η αποζημίωση των υπαλλήλων του ΙΚΑ δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι υπάλληλοι του ΙΚΑ πληρώνονται από την παρακράτηση που γίνεται στο δωρόσημο των οικοδόμων. Αυτή η παρακράτηση συνεχίζει να υπάρχει και σήμερα».

Η Ομοσπονδία καλεί τον υπουργό Εργασίας να επαναφέρει την καταβολή του δωροαδειόσημου τις απογευματινές ώρες και να καταβάλλει τις υπερωρίες στους υπαλλήλους του ΙΚΑ που προέρχονται από χρήματα των οικοδόμων και δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ