Παρασκευή 19 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 2013
Πλατύ άνοιγμα με σχέδιο και στη Θεσσαλονίκη
  • Μαζική σύσκεψη οργάνωσε χτες η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ
  • Συνελεύσεις και εκδηλώσεις συνδικάτων σε όλη τη χώρα

Από τη σύσκεψη συνδικαλιστών και φορέων χτες στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Από τη σύσκεψη συνδικαλιστών και φορέων χτες στη Θεσσαλονίκη
Η οργάνωση της δουλειάς του ΠΑΜΕ, των ταξικών σωματείων και των δυνάμεων που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ, ώστε να δοθεί με επιτυχία η μάχη της απεργίας της 1ης Μάη, με μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, με νέες δυνάμεις να μπαίνουν αποφασισμένες στη μάχη της ταξικής σύγκρουσης, συζητήθηκε χτες το βράδυ στην πλατιά σύσκεψη της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Στη διάρκεια της σύσκεψης καταγγέλθηκε η οργανωμένη δολοφονική επίθεση στους μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα και σημειώθηκε πως χρέος των ταξικών δυνάμεων είναι να πείσουν τον εργαζόμενο λαό ότι ένας μόνο μπορεί να σταματήσει αυτόν τον κατήφορο: Η εργατική τάξη, Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι σε μια γροθιά να παλέψουν ενάντια στη ρίζα κάθε ρατσισμού, του ναζισμού, την εκμετάλλευση και το σύστημά της, τον καπιταλισμό.

Σημειώθηκε η ανάγκη, η δουλειά που ήδη ξεκίνησε, για την απεργία της Πρωτομαγιάς, να συνεχιστεί με συγκεκριμένο σχεδιασμό και στοχευμένα, με καθημερινές εξορμήσεις, στις βιομηχανικές περιοχές, σε εμπόριο, υπηρεσίες, πρώην ΔΕΚΟ, Δημόσιο, με οργάνωση συνελεύσεων και συγκεντρώσεων στους χώρους δουλειάς. Ταυτόχρονα να γίνουν περιοδείες στις συνοικίες, με τα σωματεία να συμμετέχουν στη δράση των Λαϊκών Επιτροπών, συντεταγμένα, με χρεώσεις.

Να επικεντρωθεί η δουλειά:

Στους άνεργους, για να τους πείσουν να βγουν από το σπίτι τους, στο δρόμο της πάλης.

Στους χώρους που «χτυπιούνται» από την εργοδοσία και τους αστικούς νόμους (απλήρωτοι, εκ περιτροπής εργασία, μειώσεις μισθών κλπ., σε εργοστάσια, κλινικές, εμπόριο κ.α.).

Στους νέους εργαζόμενους, στους σπουδαστές που κάνουν πρακτική, στους νέους των σχολών μαθητείας.

Στο δυνάμωμα του στοιχείου της κοινωνικής συμμαχίας με κάλεσμα στους μικρομαγαζάτορες για συμμετοχή στην απεργία.

Στη μεγάλη μάζα των συνταξιούχων με επίκεντρο την υγεία, το φάρμακο τις περικοπές συντάξεων και παροχών.

Στις γυναίκες με αιχμή την αύξηση ορίων ηλικίας στη συνταξιοδότηση, θέματα παροχών υγείας και βαριάς εργασίας.

Στο δρόμο των εργατών του Σικάγου

Με την παγκινητοποίηση για την απεργία της Πρωτομαγιάς, να ανοίξει η συζήτηση με κάθε εργαζόμενο, για να κατανοήσει ότι αν δεν τραβήξει το δρόμο των εργατών του Σικάγου, η σύγχρονη σκλαβιά θα είναι το μέλλον το δικό του και των επόμενων γενιών. Να βαθύνει η συζήτηση για το «τι κίνημα χρειάζεται σήμερα». Κίνημα οργανωμένο και προσανατολισμένο απέναντι στην εργοδοσία, τους νόμους και το κράτος της, μαζικό, οργανωμένο στον τόπο δουλειάς και τον κλάδο. Που θα στηρίζεται και θα αναπτύσσει την κοινωνική συμμαχία, που θα παλεύει όχι μόνο για επιμέρους, προσωρινές βελτιώσεις, αλλά και για το σύνολο των αναγκών της λαϊκής - εργατικής οικογένειας, που θα βάζει στην ημερήσια διάταξη τη σύγκρουση με τα μονοπώλια.

Στη σύσκεψη συνδικαλιστές μετάφεραν την πλούσια εμπειρία που βγαίνει από τους αγώνες που αναπτύσσονται αυτήν την περίοδο, από τους εργαζόμενους στα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, στο εμπόριο (σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης») στον τουρισμό - επισιτισμό για το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία κλπ.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι αποφάσεις σωματείων που προκηρύσσουν απεργία για την Πρωτομαγιά. Στο μακρύ κατάλογο προστέθηκε και η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας.

Συνελεύσεις και εκδηλώσεις συνδικάτων

Για την επιτυχία της Πρωτομαγιάτικης απεργίας, οργανώνονται γενικές συνελεύσεις και πολύμορφες παρεμβάσεις συνδικάτων σε κάθε κλάδο:

  • Γενικές συνελεύσεις προγραμματίζονται, την Κυριακή 21 Απρίλη:

-- Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά στις 5 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

-- Η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

-- Το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ξάνθης, που επίσης οργανώνει δύο εκδηλώσεις, στους οικισμούς των Κιμμερίων και του Δροσερού, για τις ιστορικές κατακτήσεις του Οικοδομικού κινήματος.

  • Την Τετάρτη 24 Απρίλη το κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Νομού Αττικής, για την οργάνωση της απεργίας της Πρωτομαγιάς και την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.
  • Την Πέμπτη 25 Απρίλη, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, στις 6 μ.μ., στο ΕΚΑ.

Το μήνυμα της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται στους χώρους δουλειάς και με εκδηλώσεις όπως:

  • Την Τρίτη 23 Απρίλη, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, προχωρά, στις 7.30 μ.μ., σε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Εργατικό κίνημα - γραμμή ενσωμάτωσης ή ανατροπής - η πείρα της Αργεντινής», στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου.
  • Την Παρασκευή 26 Απρίλη: Το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής καλεί στην προβολή της ταινίας «Made in Dagenham», την Παρασκευή 26 Απρίλη 2013, 5.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου 48Β, 2ος όροφος).
  • Την Κυριακή 28 Απρίλη: Τα Συνδικάτα της Βιομηχανίας (Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, Συνδικάτο Μετάλλου «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας, Συνδικάτο Φαρμάκου, Πρακτορεία Τύπου), πραγματοποιούν εκδήλωση ενόψει της Πρωτομαγιάς, στις 11 π.μ., στην πλατεία Αγάλματος στο Κορωπί.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ